"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 23 martie 2014

Recomandare film – Ceva creat de Dumnezeu

Fiecare om are un vis al său foarte drag. Atât de drag încât abia din când în când dacă are curajul să se gândească la el. Atât de drag încât îl păstrează într-un colțișor de suflet alături de celelalte lucruri sfinte.

Există însă oameni care îndrăznesc să viseze și să spere că visul lor se poate împlini oricât de înalt ar fi acesta. Dintre aceștia, doar câțiva aleg să facă totul pentru a-l împlini. Și muncesc neîncetat pentru asta în ciuda descurajărilor (link) și piedicilor de orice fel.

Filmul pe care îl recomand astăzi ne vorbește despre un astfel de om care s-a dedicat împlinirii visului său cel mai drag. Este povestea adevărată a lui Vivien Thomas – primul om de culoarea care, fără un doctorat în medicină, a devenit pionier în chirurgia cardiacă (cu susținerea și îndrumarea lui Alfred Blalock) şi a descoperit tehnici care apoi au fost utilizate de cei mai proeminenți chirurgi din S.U.A. Prima operaţie pe care a efectuat-o a avut loc 29 noiembrie 1944. Procedura sa a fost rapid recunoscută astfel încât în anul ce a urmat s-au efectuat peste 200 de operaţii similare.


Este o poveste de viață emoționantă care ne vorbește despre curajul de a depăși obstacolele sociale, despre miracolul pe care îl poate înfăptui o încurajare (link) - despre cum aceasta scoate la suprafață potențialul ce există în fiecare om. Un film plin de inspirație, speranță și încredere că totul este posibil.

Filmul este regizat de Joseph Sargent iar în rolurile îi veți întâlni pe Alan Rickman, Mos Def, Kyra Sedgwick și Gabrielle Union. Merită să aflați și faptul că a fost distins cu trei premii Emmy şi a fost nominalizat la două secțiuni la Globurile de Aur. Am preluat filmul de pe net dar bineînțeles, pentru o vizionare de calitate recomand cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!

(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.)


Dacă este prima dată când ai ajuns în căsuța mea virtuală, îți spun bun venit! Ideea principală a acestei pagini este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Dacă vrei să cauți un subiect anume, poți folosi listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie - toate trei fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Un comentariu:

ArmuraBody spunea...

Multumesc frumos. Sunt oameni care schimba vorbe ... si vorbe care schimba vieti !