"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 15 octombrie 2019

Despre pacea minții și spațiul libertății

Toate experiențele pe care le-am trăit mi-au confirmat că cel mai important și mai prețios lucru pe care-l poate câștiga un om în decursul vieții este pacea minții. Practic, nu există nimic care măcar să se apropie cumva de valoarea acesteia.

Pentru că atunci când ai făcut pace cu mintea poți face orice la potențial maxim. O poți folosi ca pe un instrument minunat (ceea ce și este), poți gândi corect și echilibrat chiar în prezența emoțiilor, îți poți concentra atenția pe ceea ce faci, poți fi creativ, spontan, intuitiv și poți să conectezi punctele cu ușurință ("connecting the dots" - cum spunea Steve Jobs). În plus: te poți odihni noaptea, ai o chimie echilibrată în corp, imunitatea la punct și o sănătate durabilă.

Mulți cred că pot vindeca durerea și suferințele fără a face pace cu mintea. Cred că pot elimina frustrările, furiile, fricile și altele prin tehnici și metode care de care mai ciudate, inventate, ale căror nume sonore în ultima vreme se termină cu "cuantic/ă" și care nu au nimic de-a face cu "cuantica" și nici cu mintea. Care este de fapt sursa durerilor și suferințelor. Consider că e ca și cum ai pune comprese pe-un picior atunci când de fapt te doare capul.

Multă vreme am crezut și eu că mă pot fofila, că voi putea scurta drumul, că se poate sări peste etape, că pot face mici retușuri fără să lucrez la rădăcină sau că mintea o să tacă după ce-mi pun suficiente comprese la piciorul de lemn 😁. Dar n-a fost așa. Pur și simplu nu s-a putut. Pur și simplu nu putem dobândi libertatea de A FI în pace decât dacă facem pace cu sursa disconfortului la "mansardă": mintea.

Și spun pace, nu reducere cu forța la tăcere. Consider că precizarea merită făcută atâta vreme cât am întâlnit atitudini de tipul: "Ești în minte! Coboară-n inimă și renunță la minte!" Apoi urmează o luptă surdă (fără câștigători) în care oamenii fac diverse meditații ce au rezultate dar doar pe moment. Pentru că oamenii nu pot sta în meditație când la serviciu li se cere cine știe ce situație până-n ora x.


Unul dintre pașii care dau cu adevărat rezultate durabile este înțelegerea modul în care funcționează mintea și la ce e ea de folos. Pentru că este de un real folos și chiar ea ne conduce spre conștientizarea faptului că are limitări 😄 ce ne împiedică să avem o viață echilibrată și să funcționăm eficient. Este doar unul dintre pași dar există speranță. Putem pleca pe drumul spre eliberare începând cu acest prim pas. 

Pentru a arunca o privire spre "capătul" drumului am ales să dau mai departe astăzi un documentar de excepție: "Spațiul Libertății". Acesta ne oferă răspunsuri la întrebări precum: Ce e libertatea? Ce este fericirea? Ce înseamnă satsang? Există ceva neschimbător? Răspunsurile aparțin lui Sri Mooji (Anthony Paul Moo-Young) și altor căutători ce au fost intervievați în Rishikesh (India) în februarie și martie 2015 pe parcursul a 5 săptămâni de Satsang. 

Documentarul conține multă înțelepciune, imagini și o muzică ce atinge inima și bineînțeles, liniștește mintea. Vă doresc vizionare plăcută și cu folos..


ANUNȚ: Vineri 18 octombrie voi susține la IAȘI al treilea seminar din seria Pași spre Armonie cu are tema: DETOX MENTAL. Având în vedere ce spuneam mai sus, se înțelege de ce am ales această temă. Detalii privind conținutul și participarea găsiți aici-link, Vă aștept cu drag și exerciții utile 💗.
* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare interioară și conștientizare - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Articole conectate: Mintea - prieten sau dușman?Credințele care ne limitează viațaLiniștea care durează și documentarul pe care-l puteți viziona aici-link.

Selecții din dialogurile cu Sri Mooji se găsesc în cărțile ce pot fi comandate online de aici-link. De asemenea recomand:
- "Liniștea vorbește" -Eckhart Tolle- comandă online aici-link;
- "Puterea prezentului" -Eckhart Tolle- comandă online aici-link;
- "Cum să ajungi la pacea interioară" audiobook -Eckhart Tolle- comandă online aici-link;
- "O minte profundă" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
- "Mintea liniștită și senină" -Dalai Lama- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Este un blog ce oferă informații din sfera dezvoltării personale dar și descoperiri științifice care ne pot ajuta să înțelegem mai bine natura umană și realitatea. Poți căuta un subiect care să-ți placă folosind listele "Articole recomandate" și cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: