"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 10 decembrie 2019

De la vulnerabilitate si confuzie la claritate

Se poate întâmpla ca la un moment dat viața să ne pună în situații limită.. Un diagnostic grav, un accident, moartea cuiva drag, pierderea locului de muncă sau altele asemenea - pot avea efectul unui grav cutremur personal.

După șoc și negare, aproape întotdeauna apare furia care aprinde în mintea noastră zeci de întrebări care încep cu "De ce...?" Începând cu acest moment, mintea aleargă flămândă după răspunsuri și astfel începe odiseea căutărilor - o călătorie plină de oportunități dar și de multe capcane și blocaje.

Într-un astfel de moment devenim foarte vulnerabili, fiind în stare să acceptăm orice răspunsuri fără discernământ, doar să ne liniștim mintea și să găsim justificări și explicații experiențelor pe care le-am trăit sau le trăim și să găsim un SENS de care să ne-agățăm pentru a ne putea ridica.


Din sutele de povești de viață pe care le-am ascultat în cadrul seminariilor, serilor de inspirație și povești și în ședințele de consiliere, plus povestea personală (pe care o știu cu lux de amănunte 😄), am tras concluzia că merită punctate câteva aspecte importante despre drumul de la vulnerabilitate și confuzie la claritate.

Discuția am purtat-o în cadrul emisiunii "Întâlnire în punctul ZERO" unde am fost invitată de un om minunat - Magda Axinte, căreia îi mulțumesc pentru invitație. Am vorbit despre cum apare vulnerabilitatea și confuzia, despre "rătăcirile" pe căile pseudo-spirituale și bineînțeles, despre cum obținem claritatea în căutările și devenirea noastră. Vizionare plăcută și cu folos..


* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare interioară și/sau regăsirea clarității - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***

Cărți recomandate:
- "Omul în căutarea sensului vieții" -Viktor Frankl- comandă online aici-link;
- "Dă sens vieții. Cum să alegi ceea ce contează" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Cum să-ți reinventezi viața" -Jeffrey E. Young Janet S. Klosko- comandă online aici-link;
- "Acceptă-ţi teama, dar nu te lăsa inhibat de ea" -Susan Jeffers- comandă online aici-link;
- "Ce înseamnă fericirea" -Alan Watts- comandă online aici-link;
- "Arta de a fi" -Erich Fromm- comandă online aici-link;
- "Despre arta fericirii" -Christophe André- comandă online aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 650 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😄 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



Niciun comentariu: