"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 17 septembrie 2010

Evoluția Terrei depinde de creierul nostru


"Evoluția Terrei depinde de creierul nostru" - este ceea ce susţine dl. prof. univ. dr. Leon Zăgrean la emisiunea "Știință și Spiritualitate" realizată la TVRM de domnul Alexandru Mironov. Emisiunea conține o multitudine de informații foarte interesante de ultima oră care sper să vă capteze atenția și să vă completeze cunoștințele despre fascinantul creier uman - acest sistem atât de complex pe care îl cunoaștem atât de puțin.

Iată câteva dintre ideile discutate în emisiune :
"Ca profesor universitar şi om de ştiinţă nu voi spune cum Conştiinţa este o dimensiune a Universului ...dar nici nu pot să o exclud (acesta idee)."
"Accept că informația este existența fundamentală a Universului ...înaintea masei şi înaintea energiei."
"Creierul este o interfață între genom (ADN) şi Univers."
"M-a luat gură pe dinainte şi le-am spus studenților mei că informația se poate transforma în energie (spune dl.Zăgrean)... iar energia în materie (completează dl. Mironov)"
"Mi-am permis o dată la un curs să spun că informația este...Dumnezeu.."

Reacția domnului Mironov la auzul acestor cuvinte poate că spune totul despre sentimentul majorității oamenilor în apropierea necunoscutului... Vizionare plăcută 😁


Pentru pasionați, iată și o selecție faină de cărți pe care le recomand cu încredere:
- "Puterea creierului și uimitoarele sale capacități" -Nathalie si Jean-Marie Delecroix- comandă online aici-link;
- "Creierul se transformă. Experiențele neuroplasticității" -Norman Doidge- comandă online aici-link;
- "Creierul activ pentru viata și profesie" -Scott G. Halford- comandă online aici-link;
- "Antrenament pentru creier. Program vizual complet" -James Harrison, Mike Hobbs- comandă online aici-link;
- "Antrenează-ți creierul" -Joel Levy- comandă online aici-link;
- "Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman" -Nicholas Carr- comandă online aici-link;
- "Creierul și inteligența emoțională" -Daniel Goleman- comandă online aici-link.


Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Sper să-ți placă ce vei găsi și să te întorci din când în când. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



7 comentarii:

Anonim spunea...

Vai de mama Terrei daca depide de creierul nostru ...:))in evolutia ei!

Ultimus Romanorum spunea...

Universul Material nu va dispare niciodata.
Nu exista moarte termica a Universului.
Moartea termica este posibila numai in Modelele Creationiste, Religios "Stiintifice" ale Universului.
Teoria Big-Bang este o teorie Creationista, deoarece presupune o cantitate precisa de Materie si Energie, aleasa de Dumnezeu, creata de Dumnezeu si explodata intr-un Spatiu Vid, infinit, preexistent.
Mai mult, acest proces este condus dupa legi arbitrare stabilite de Dumnezeu.

Observatiile asupra Spatiului Indepartat ne arata prin deviatia spre rosu ca Universul nu are un singur centru ci toate corpurile fizice sunt centre locale ale Universului.

Daca vrei neaparat sa vizualizezi un model al Spatiului nedeformabil aminteste-ti mai intai trecerea de la Pamantul plan la cel sferic si apoi fa paralela cu trecerea de la Universul sferic la cel in forma de bila (diferenta dintre bila si sfera este variatia de densitate), cu proprietatea ca Observatorul este mereu in centru, iar daca te deplasezi pe o directie oarecare, mergand suficient de mult, ajungi de unde ai plecat dar din sens opus, iar imaginea indepartata, limita a cercului perpendicular pe acea directie va ramane mereu neschimbata.
La aceasta trebuie sa adaugi viteza luminii ca limita maxima de deplasare si miscarea + evolutia corpurilor ceresti.
La scari mici, umane, Spatiul nedeformat poate fi considerat orto-izometric, insa la scara intregului Univers, Spatiul este para-izometric, de la paradoxul Moebius in Spatiu, descris de matematicile neEuclidiene sferice teoretizate de Boliay.

UNIVERSUL NU A FOST CREAT.
Universul S-A NASCUT prin coagularea Haosului de sub scara Plank in prima Certitudine, in prima Unitate.
Universul nu va muri niciodata ci va exista intotdeauna si va creste mereu in Complexitate.
Asta inseamna ca Universul nu este arbitrar in Materie, Energie sau legi de Evolutie. Nici o "constanta" Universala nu este de fapt constanta ci numai un parametru variabil in Timp, iar Spatiul nu poate exista in afara Universului ci numai corelat relativ la ceilalti parametri, deci Universul nu se extinde in Spatiu ci particulele materiale se contracta in Timp, generandu-se noi si noi particule care mentin echilibrul dinamic al Universului.
Astfel: Volumul, Energia, Masa, si Viteza sunt constante relativ la Universul ca Intreg insa variabile cu Timpul, relativ la unitatea de masura de precizie minima Plank.

Anonim spunea...

Iată că mai există şi profesori luminaţi de har! În mod paradoxal, tocmai intelectualii, şi mai ales cei mai inteligenţi dintre ei, sunt mai greu de adus pe drumul inimii, sau al credinţei. Este problema lui Lucifer, care a ales inteligenţa proprie în dauna cunoaşterii obţinute prin har.
Dar sunt şi excepţii, după cum vedem! Unele chiar notabile...

Un alt om de ştiinţă român care a scris despre legătura dintre spirit şi materie este profesorul Constantin Dulcan

http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Dumitru_Constantin_Dulcan.htm

Ne apropiem de 2012, şi unii oameni se mai trezesc...

Dan Ioanitescu spunea...

Daca am reusi sa ne intelegem macar mintea noastra si tot ar fi o victorie uriasa. Evolutia Terrei nu a depins de creierul nostru pana de curand cand am inceput sa o locuim noi oamenii, si nu sunt semne ca va depinde vreodata. Sa fim multumiti ca inca ne tolereaza pentru pocinoagele pe care i le provocam.

Ultimus poseda o minte stralucita si foarte bine mobilata si-i urmaresc de multa vreme postarile. Doar constat, de fiecare data, nu perii.

Vezi de curiozitate si:
http://buriculpamantului.blogspot.com/2010/09/locul-unde-se-ascunde-spiritul.html

Cele bune!

Anonim spunea...

Florina.R, Iti multumesc pentru linkul postat.Felicitari! Mi-a umplut inima de bucurie ce am citit acolo.Oamenii pe care ii mentioneaza.(am citit cu mare bucurie lucrarile Dr.Ctin Dumitru -Dulcan , unul dintre exponentii Noii Constiinte , si mi-a facut mare bucurie sa il regasesc printre acele spirite alese).

Parker spunea...

Nu ti se pare ca omenirea vrea evolutie/evolutie/evolutie ?! Si iar evolutie ? De asta nu mai reusim sa tinem pasul si totul ni se pare la viteza luminii.

Adina Amironesei spunea...

@ Parker :
Pai tocmai de aceea (cred) ca omenirea isi doreste evolutia : pentru a putea tine pasul cu tot ce (ni) se intampla . Nu-i asa..?