"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 17 octombrie 2010

Jill Bolte Taylor despre atacul ei cerebral


Povestea lui Jill Bolte Taylor este una extraordinară. După un puternic atac vascular cerebral a observat cum funcțiile creierului său - mișcare, vorbire, conștiința sinelui - s-au oprit una câte una. În acest fel a beneficiat de o șansă de cercetare pe care puțini cercetători ai creierului și-ar dori-o - anume cercetarea pe tine însuți.

Jill Bolte Taylor este specialistă în neuroanatomie şi profesoară la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Indiana din Indianapolis. Deţine titlul de purtător de cuvânt al persoanelor cu boli mintale din cadrul Centrului resurselor de ţesut nervos de la Harvard, precum şi funcţia de consultant în neuroanatomie la Institutul de Radioterapie Proton din Vestul Mijlociu. Din 1993, este membră a Alianţei Naţionale pentru Managementul Bolilor Mintale.

Experiența prin care aceasta a trecut este redată în cartea sa "Revelații despre creier" online aici-link (12 ron + transport gratuit) care conține viziunea sa personală unică asupra creierului uman şi asupra capacităţii acestuia de a se recupera după boală, cât şi o serie de revelaţii pe care le-a avut după incursiunea făcută în abisul minţii. Cartea cuprinde de asemenea numeorase explicaţii ştiinţifice fiind un veritabil ghid de recuperare pentru cei care au suferit o leziune cerebrală, dar şi o mărturie, deopotrivă tulburătoare şi emoţionantă, care ne demonstrează că liniştea interioară este accesibilă oricui, oricând. În anul 2008 autoarea a fost inclusă în clasamentul celor mai influenţi 100 de oameni din lume întocmit de revista Time. Cartea sa "Revelații despre creier" a fost tradusă și în limba română și poate fi comandată online cu un click aici-link (cu trasport gratuit oriunde în țară).

Pe scurt a povestit experiența sa la un eveniment TED, iată discursul său aici:


          Dacă ai ajuns pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă și să-ți fie de folos în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele liste fiind situate în coloana din dreapta.
 Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu: