"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 27 iulie 2012

Interconectarea web și avantajele unei lumi deschise

În vârtejul vieții cotidiene, cu greu mai găsim timp să ne gândim la lucruri care să depășească aria necesităților zilnice sau a dorințelor personale...și totuși, ce rezultă oare din atitudinea noastră ?

Ceea ce trăim la nivel de societate este cumva rezultatul sumei atitudinilor noastre individuale, oare ne mai putem îndoi de asta?

Depășirea intereselor personale este cu siguranță una dintre cele mai mari provocări ale lumii de astăzi. Visăm fiecare la o lume deschisă dar preferăm să așteptăm ca deschiderea/schimbarea să plece de la ceilalți. E un lucru firesc având în vedere felul specific în care resimțim fiecare tumultul stărilor interioare și al infuențelor exterioare de astăzi. De aceea, nu văd nimic de condamnat, ci doar de conștientizat și de acceptat.

Curajul constă în a reuși să depășim această stare de fapt. Iar ca prim pas, măcar să ne dorim să facem asta. Poate că înțelegerea profundă a avantajelor unei lumi interconectate cu adevărat ar ajuta în acest sens.

Mi-a atras atenția zilele trecute un discurs al unui om deosebit, Don Tapscott, autor, speaker și consilier media pentru tehnologie și inovație, care și-a dedicat numeroase studii consecințelor pe care le are interconectarea web asupra vieții noastre, și nu e vorba doar de viața noastră personală ci și despre consecințele unei lumi interconecate deschise asupra vieții noastre ca societate globală.

Don Tapscott: „Imaginaţi-vă, luaţi în calcul ideea asta: ce-ar fi dacă ne-am putea conecta în lume printr-o vastă reţea de aer şi sticlă? Am putea depăşi stadiul de împărtășire a informaţiei şi a cunoştinţelor? Ne-am putea împărtăși inteligenţa? Am putea crea un fel de inteligenţă colectivă care să transcendă un individ, grup sau echipă pentru a crea, probabil, un fel de conştiinţă globală? Dacă am putea face asta, ne-am putea ocupa de câteva probleme mari în lume.”

Iată întreg discursul aici:


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți de natura realității și potențialul uman. Poți căuta un subiect anume folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Un comentariu:

ion adrian spunea...

Superba conferinta si necomentata de nimeni !!!