"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 4 august 2012

Cimatica - o știință în plină expansiune

Cimatica este o știință în plină expansiune în peisajul științelor fiind totuși foarte puțin cunoscută deoarece, deși studiile inițiale sunt mai vechi, abia în ultima vreme s-au făcut pași vizibili și s-au dezvoltat aplicații ale sale.
Aceasta pleacă de la ipoteza că toate formele „materiale” ce există în jurul nostru sunt determinate de câmpuri vibraţionale în general sau în particular de sunete.
Experienţe simple demonstrează că nisipul aşezat pe o placă, o diafragmă sau o membrană se ordonează în forme geometrice precise sub acțiunea sunetelor sau undelor vibraţionale în general, forme geometrice care se modifică odată cu schimbarea frecvenței vibrației respective.
Iată un om entuziasmat de natură și cimatică, mai exact de legătura dintre acestea: Evan Grant - expert în tehnologii care interacționează cu utilizatorul pentru a crea și distila experiențe senzoriale artistice multiple și captivante.Vizionare plăcută..


Ducând mai departe lucrurile, David Icke extinde ipoteza astfel:


În cazul când vă întrebați totuși ce beneficii directe ne-ar putea aduce această știință în viața noastră, pot să vă spun că cimatica are aplicații în vindecarea unor afecțiuni, subiect pe care Traian D. Stănciulescu l-a tratat în cartea sa "Terapia prin lumină". Iată un fragment din această carte:
“Așa cum releva Hamlyn Encyclopedia of Complemetary Health, terapia cimatică se definește ca o modalitate de terapie cu ajutorul sunetului, bazată în esență pe faptul că orice celulă a organismului viu este controlată de un câmp electromagnetic care rezonează la anumite frecvențe particulare de sunet. Când organismul este sănătos, aceste frecvențe sunt staționare și constante, dar orice disfuncție sau boală rupe armonia corpului și, în zona afectată, se generează o rezonanță crescută.
Principiul de bază al cimaticii se intemeiaza pe premisa că “presiunile mediului înconjurător se exercită prin propagare ondulatorie și că materia reacționează la aceste presiuni luând o formă care depinde de frecvența undelor.”(cf. Tudor Opriș). Având în vedere o atare premisă, sunetul și lumina se definesc în egală măsură ca principii ordonatoare ale lumii cosmice și umane.
Rezultă că cimatica face obiectul de interes al capitolului de față, întrucât:
· nu este numai o procedură terapeutică îndreptată spre rezolvarea diferitelor tipuri de afecțiuni, respectiv o procedură profilactică, de stimulare generală a organismului, ci este și o terapie integratoare, holistă, cu privire la natura și funcționalitatea organismului omenesc;
· efectele sunetului se află într-o stransă dependență cu cele ale câmpurilor electro-magnetic (luminoase) pe care prezenta cercetare le urmarește.
Într-o manieră complementară explicațiilor și intervențiilor medicinii convenționale, cimatica se definește în bună masură ca aparținând practicilor medicale complementare cunoscute sub numele de medicină energetică.
Aceste practici acționează asupra câmpurilor biologice care inconjoară și influențează corpul uman. Relația dintre lumină și sunet este sintetizată de dr. Sir Peter Guy Manners, reprezentant cunoscut al cimaticii: “lumina, în calitate de energie electro-informațională conștient dobandită de la soare intra în organism, prin nervul optic al ochiului. Lumina stimulează direct glanda pineală, care este organ foto-reactiv, responsabil pentru producerea unor variați agenti neuro-umorali.
Glanda pineală este conectată la hipotalamus, care mediază în fiecare moment, la nivel subconștient, toate procesele vitale ale organismului, fie pe cale directă, fie prin conexiune cu glanda pituitară, cu sistemul nervos autonom sau cu cortexul cerebral. Hipotalamusul este în relație cu celulele cromofilice, care transformă lumina electro-magnetică în impulsuri neuro-chimice, transmise direct catre glanda pituitară. Aceasta, la randul ei, elaborează și secretă hormoni care stimulează în continuare secreția altor hormoni ai organismului, contribuind astfel la menținerea homeostazei.
Fie doar aceasta sintetică explicație și ne va fi de-ajuns pentru a întelege că, din perspectiva cimaticii, lumina si sunetul au o esențială importanță în realizarea funcțiilor sistemului nervos central și vegetativ și implicit în realizarea stării de sănătate a complexului minte-corp. Căci, adevarata vindecare sau echilibrare a organismului uman o reprezinta benefica și permanenta transformare a stărilor psiho-afective și psiho-logice în stări bio-fiziologice si reciproc.
Evidențierea corelației dintre lumină și sunet se regasește și în corespondența directă dintre cele 7 culori esențiale ale spectrului solar, cele 7 note muzicale și cele 7 complexe organic-endocrine (având asociate tot atatea chakre sau centri de forță) ale organismului uman.” - "Terapia prin lumină" - Traian D. Stănciulescu.
Informații interesante sunt cuprinse și în cartea domnului Tudor Opriș "Parabiologia - o știință a viitorului" care poate fi pre-vizualizată aici (click) (din câte știu nu mai există în librării).
O altă carte interesantă a domnului Tudor Opriș este:
"Mica enciclopedie a pietrelor" - comandă online aici-link (transport gratuit)
***
Așa cum spunea și Evan Grant în speech-ul său redat în filmul de mai sus, e important în aceste vremuri să aplicăm pasiunea, cunoaşterea şi abilităţile noastre pentru ca împreună să construim o comunitate globală, să ne inspirăm unii pe alţii și să dezvoltăm cercetarea esenţei lucrurilor nevăzute.
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu: