"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 14 august 2012

Relația cu noi înșine

Deși Regăsirea oferă multiple avantaje, drumul spre noi înșine nu este unul tocmai simplu.

La prima vedere să te cunoști pe tine însuți nu ar trebui să fie prea greu, pentru că, nu-i așa, ne avem mereu la „purtător” ca să o spun la modul amuzant...

Greutățile apar abia atunci când ajungi să observi că în fiecare clipă ești alt om și atunci tentat să spui că a te cunoaște este poate o muncă fără o finalitate concretă.

Poate că cel mai puternic argument îm favoarea cunoașterii de sine este faptul că relația cu noi înșine este o relațe pe viață, spre deosebire de relațiile cu ceilalți care, dincolo de ce am vrea noi să credem, sunt până la urmă doar relații pe durate determinate de timp.

Eu sunt cu mine până în ultima zi a vieții mele - și da, știu că aceasta este o frază cam greu de auzit/citit/simțit pentru foarte mulți dintre noi, nu pentru că nu ne-am da seama de adevărul ei ci pentru că sună cam...trist. Partea bună a acestei rostiri este faptul că ar trebui să ne facă să prețuim mai mult momentele cu noi înșine dar și cu ceilalți atâta vreme cât acestea sunt mereu unice, irepetabile.


Dacă mai adaug că relația cu noi înșine este determinantă pentru relațiile pe care le avem cu ceilalți și că numai fiind în armonie cu noi înșine putem fi și cu cei din jurul nostru, asta ar trebui să ne motiveze să avem o muncă de cunoștere susținută cu privire la acest aspect al vieții noastre.

Deși este un subiect vast, Maria și cu mine am reușit să atingem câteva aspecte importante în emisiunea de mai jos, aspecte care pot constitui puncte de plecare sau de continuare în munca de autocunoaștere. Pentru cei care au ajuns prima dată pe acest blog, emisiunea se numește „Viața privită prin ochii sufletului” și este realizată de Maria Avrămasca. Vizionare plăcută!


Post editare: Partea a II-a a emisiunii are titlul "Relațiile și comunicarea la nivel energetic" și se găsește aici (link).

Pentru consiliere sau detalii pe acest subiect (sau pe celelalte subiecte de pe acest blog) puteți să mă contactați pe adresa de email: adina.amironesei@yahoo.com.


Dacă ai ajuns pe această pagină pentru prima dată, mă bucur să-ți urez bun venit! Sper să îți placă ce găsești și să mai treci din când în când. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare3 comentarii:

Ramona spunea...

super, un subiect de interes maxim

Robert spunea...

''Dacă ai ajuns pe această pagină pentru prima dată, mă bucur să-ți urez bun venit! Sper să îți placă ce găsești și să mai treci din când în când.''
Adina am sa trec zi de zi promit :X

R. Valentino spunea...

Buna Adina, am urmarit video-ul tau cu editia in care ai fost invitata la "Viata privita prin ochii sufletului". Vorbesti foarte bine si convingator, si in caz ca ai avut emotii sa stii ca ti le-ai ascuns foarte bine!