"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 12 august 2012

Exercițiu de imaginație (I) - Kyle XY

Îmi plac exercițiile de imaginație pentru că de-a lungul vremii, acestea m-au ajutat să învăț mai ușor foarte multe lucruri atât despre mine insămi cât și despre lumea exterioară și viață în general.

Propun astăzi un astfel de exercițiu care ne poate aduce noi perspective asupra noastră  dar și asupra lumii în care trăim. Este sub forma următoarei întrebări:

Cum ai percepe propria ființă și lumea ce te înconjoară (în totalitatea ei) dacă ai intra ACUM pentru prima dată în contact cu Tot ce există ?

***(expresia "pentru prima dată" însemnând că nu cunoști absolut nimic despre cum funcționează corpul tău și nimic din rostul și rolul a ceea ce există în tine ȘI în afara ta).Pe principiul că tot Universul "conspiră" la creșterea noastră atunci când ne dorim asta cu adevărat, acum câteva zile mi-a apărut în fața ochilor pe net un film serial care mă uimește cu fiecare episod pe care îl vizionez.

Este un film care naște în privitor întrebări dar nu ne dă răspunsuri prefabricate ci ne ajută să le găsim singuri în noi înșine. Exercițiul de imaginație de mai sus devine foarte simplu urmărind acest film, deoarece putem în acest caz să privim lumea prin ochii lui Kyle, personajul principal.

KYLE XY

E un film care deschide uși ale sufletului dar și ale minții, uși care poate nu știam că există în noi, un film pentru orice vârstă, un film care ne face să privim Omul, Lumea și legătura dintre acestea într-un mod cu totul nou.

O poveste despre legăturile de suflet ce se formează între oameni atunci când inimile se deschid, despre încredere, despre loialitate și nu în ultimul rând despre iubire și despre multe alte valori care există acolo în sufletul fiecăruia dintre noi.

Merită fiecare minut investit! Iată primul episod din cele trei sezoane. Vizionare plăcută!


Serialul poate fi vizionat online cu subtitrare aici-linkaici-link sau aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bine ai venit! Sper să găsești ceva care să-ți placă în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


2 comentarii:

Anonim spunea...

M-am uitat la primul episod si apoi nu m-am mai putut opri...Le-am vizionat pe toate.Din pacate nu s-a mai filmat pana la finalul povestii ...foarte frustrant! ...In realitate, o asemenea empatie "iesita din comun"(sic!)si un suflet atat de sensibil nu au sansa sa se dezvolte intr-un mediu favorabil, cu suport familial si inteligenta emotionala...Sansele ca o inteligenta innascuta sa se imbime cu un simt ridicat al moralitatii sunt si mai mici ...mai ales cand ego-ul incepe sa se dezvolte...personajul este mult prea...si mai are si niste ochi foarte expresivi, cu un zambet inocent...din toate punctele de vedere mentionate total ireal

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
Poate că sunt eu mai visătoare, eu chiar cred că este posibilă o asemenea "combinație" :)))