"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 17 aprilie 2013

Mesajele și lecțiile oferite de Mama Natură


Cunoaștem cu toții ce transformări suferă un mesaj de la "transmițător" până la "receptor" și ce întoarceri de situație nasc înțelegerile eronate ale acestuia.

Zilele trecute mi-am amintit un exercițiu pe care l-am făcut la un curs și pentru că rezultatul lui a fost neașteptat și amuzant pentru majoritatea dintre noi m-am gândit să îl povestesc astăzi deși pare să nu aibă legătură cu titlul acestui articol.

Cerința exercițiului era să descriem prima imagine care ne vine în minte la auzul unui cuvânt - același pentru toți - cuvântul fiind unul simplu astfel încât să nu lase loc interpretărilor. Cuvântul ales pentru exercițiul respectiv a fost "câine", mai simplu de atât nu cred că se putea 😃.

După două minute ni s-a cerut să citim ce ne-am notat. După alte două minute râdeam cu toții copios fiind în același timp surprinși de faptul că acest cuvânt atât de simplu născuse în mintea celor prezenți imagini plecând de la "ciobănescul german al vecinului X", continuând cu "cocker-ul jucăuș al vărului meu", "Nero - câinele meu",.... și terminând cu "câine până la moarte" - nu mai zic al cui 😃


Câteodată mesajele sunt simple așa cum este cel din mini-proiectul pe care l-am intitulat "Brândușe 2.0" de mai jos (titlul venind de la faptul că "Brândușe 1.0" l-am preparat anul trecut dar n-am mai reușit să-l dau publicității 😁).

E un mesaj ușor de înțeles, anume faptul că brândușele se adaptează la variații foarte mari de temperatură, rezistența lor fiind parcă în ciuda faptului că sunt atât de firave. Renașterea lor, după ce au degerat la -190C (!) - o puteți observa în colajul de mai jos (dacă dați click veți reuși s-o vedeți mărită) dați click pe fotografia de mai jos pentru o vizibilitate mai bună.


Dacă ideea mesajului de mai sus era atât de simplă încât a fost ușor s-o pun în cuvinte, alte mesaje și/sau lecții sunt mai complexe și pot fi descifrate în mod specific de fiecare privitor în fotografiile pe care le-am făcut și le-am reunit în filmulețul de mai jos.

* "Instrucțiuni de vizionare": prin ochii sufletului, pe tot ecranul, cu sonorul măcar la 50% și inima deschisă 💗 - pentru că are și efect terapeutic.


În completare recomand articolul Despre natură, frumusețe și recunoștință dar și o porție de inspirație: Povestea câinelui Faith.

Dacă este prima dată când ai ajuns pe această pagină, poți găsi un mesaj de suflet de la câinele Faith aici (link) sau poți alege alt subiect din lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


3 comentarii:

Mara spunea...

Multumesc, Adina!

andrei dragamesci spunea...

Ce branduse voinice!
Zapaceala asta din martie a devenit enervanta la un moment dat (azi 12 maine -15).

ianculescuhimself spunea...

Bun exemplul, ma tot invart in jurul acestui subiect de cateva luni bune, dar parca ai pus punctul pe i.

Am sa te felicit pentru experiment, foarte buna ideea!
Si am sa preiau si eu experimentul legat de cuvant.

Voie buna, Adina!