"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 19 iulie 2015

Despre viitor cu...umor (+ recomandare film)

Cea mai mare frică a oamenilor nu cred că este frica de moarte (deoarece ne-am dat seama cu toții că nu îi putem supraviețui :))) ci cea față de viitor. Oricare ar fi forma sa, chiar dacă acesta s-a petrecut deja sau se petrece chiar în acest moment (apropo de ceea ce spuneam în articolul precedent), percepția noastră asupra curgerii unidirecționale a timpului rămâne aceeași iar teama - de asemenea.
Dacă am deveni conștienți de interconectarea lucrurilor, de faptul că ceea ce ni se întâmplă, oricare ar fi situația, e mereu ceea ce ni se potrivește (energetic vorbind), dacă am deveni conștienți că singura noastră treabă e persoana din interiorul corpului nostru :)) (link), dacă...., dacă..., dacă..., atunci ne-am mai relaxa puțin sau poate chiar de tot :)). Sau poate că nu.. (link)
Tocmai spre relaxare și amuzament, dau mai departe astăzi un discurs al remarcabilei Sarah Jones, discurs în care ne vorbește despre ce ne rezervă viitorul, în feluri diverse și pline de un umor contagios...


Filmul pe care îl recomand astăzi este unul care a reușit să câștige 93 de premii și a fost nominalizat pentru încă 116. Este vorba despre "Up in the air" - ecranizarea romanului cu același titlu scris de Walter Kirn (comandă online aici), despre care The Wall Street Journal spunea că: "aruncă pur și simplu în aer valorile Americii corporatiste iar ironia ingenioasa a lui Kirn mătura întregul peisaj contemporan, cu gratie și, uneori, empatie." Îl recomand deoarece este serios (ceea ce veți vedea poate deveni o atitudine generalizată iar asta nu ar fi bine deloc) dar este și amuzant în același timp, fiind un fel de... radiografie a lumii în care trăim și reflectându-ne fațete pe care le conținem fiecare dintre noi. Filmul poate fi vizionat online aici-link, aici-link sau aici-link.
Găsiți ceva... conectat și amuzant aici-link, aici-link și aici-link. Despre viitor, de fapt, despre o variantă anume, se vorbește în documentarul care există aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să restabilim armonia în viața cotidiană. Poți căuta un subiect anume utilizând listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta sau punând un cuvânt în căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare


2 comentarii:

Alexandru spunea...

Sa stii ca ai dreptate. Desi viitorul include si moartea, multi se gandesc ca timpul a trecut si trece destul de repede si multi inca nu isi vad realizarile in propriile maini, nu stiu ce au de gand sa faca pe viitor pentru a le merge mai bine pe plan social si economic.

alle spunea...

frica de neprevazut, de esec unora dintre noi le influienteaza viitorul