Calitatea vieții noastre depinde de percepția pe care o avem față de experiențele prin care trecem. Oamenii știu asta cumva în adâncul lor, chiar dacă nu-și amintesc în fiecare clipă pe care o trăiesc. Toți trecem prin experiențe grele la un moment dat, însă dar nu toți avem aceeași trecere tocmai datorită acestor diferențe de percepție.
Cei mai mulți preferă să spună că lumea e rea, că cei din jurul nostru sunt indiferenți, că ceilalți ar trebui să fie mai buni, mai toleranți și să ne ofere mediul în care să putem să trăim și să ne dezvoltăm frumos. Preferăm să facem asta pentru că e muuuult mai greu să ne concentrăm pe ce putem face noi, fiecare, pentru ca lumea în care trăim să fie mai bună și mai tolerantă. Trăim într-o cultură a victimizării în care fiecare om caută să-și justifice neîmplinirile dând vina mediul neprielnic în care trăiește (pe familia care nu-l înțelege, pe sărăcie, pe sistemul politic sau pe cel de învățământ, pe E-uri, radiații, războiul psihotronic sau pe cine știe ce altceva.
O astfel de cultură naște violență, iar violența se răsfrânge asupra celor mai puțin puternici, a celor fără sprijin din partea familiei sau prietenilor și/sau fără posibilități financiare. Poate ați observat că în ultimul timp cazurile de violență se înmulțesc iar victimele acestor acte de violență nu știu cui să se adreseze, ce drum să parcurgă pentru a-și reechilibra viața.
Am avut pe drumul vieții bucuria să cunosc oameni dispuși să ofere din timpul și energia lor pentru a construi soluții și pentru a dărui și celorlalți informații privind oportunitățile de rezolvare ale acestor probleme și îmbunătățirea calității vieții în comunitățile în care trăiesc.
Cel mai recent am avut o astfel de ocazie weekendul trecut când am participat la Brașov la seminarul de informare "START – O viață de calitate în siguranță" – seminar care a avut ca obiective creșterea gradului de conștientizare a comunităților privind evoluția violenței domestice și a traficului de persoane și găsirea unor soluții eficiente privind prevenirea, intervenția și monitorizarea acestor fenomene la nivel național.
Seminarul a fost condus de doi oameni minunați (experți TS informare, promotori/comunitate): Mihaela Moisă (pentru jud. Neamț) și Eugen Ghiță (pentru județul Ialomița) care au reușit să-l transforme într-o adevărată întâlnire de suflet și să radieze căldura sufletească ce a unit prin fire nevăzute participanții din cele două județe. Pentru a afla mai multe detalii despre acțiunile care se încadrează în violența domestică și despre acest proiect puteți consulta prezentarea PPT pe care am încărcat-o AICI-link (nu este vorba doar despre violența fizică, ci și despre alte acțiuni despre care puțini oameni știu).
Mulțumesc din suflet celor doi experți care au condus proiectul pentru căldura pe care au transmis-o dincolo de informații, Ralucăi Sterea pentru invitaía de a paricipa dar și femeilor minunate pe care le-am cunoscut cu această ocazie care mi-au pus bucăți de suflet în palme și m-au lăsat să văd acea sclipire de bucurie din ochii lor.💗
În continuare puteți urmări una dintre edițiile emisiunii "Actualitatea romașcană" realizată de Monica Pellegrini unde am fost invitată alături de prietena mea Andreea Găină – emisiune în care am punctat câteva aspecte privind același subiect. Mulțumesc Monicăi pentru invitația la emisiune și o felicit pentru varietatea de emisiuni pe care le realizează 💗
Ce am uitat să precizez în emisiune este faptul că până la finalul acestui an Ministerul de Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii, autorităţile publice locale (prin DGASPC-uri) şi Ministerul Sănătăţii vor pune la punct un sistem unic de raportare şi monitorizare a cazurilor de violenţă domestică și se va da publicității un număr unic de urgenţă pentru toate victimele.
! Dacă ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară sau îți dorești să depășești o situație dificilă din viața ta - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
Articole recomandate:
- 3 pași importanți pentru relații armonioase,- Oameni toxici, relații toxice - soluții eficiente,
- Despre violența domestică și motivele tăcerii,
- IERTAREA - aspecte esențiale și o schimbare de perspectivă și
- Cum să-ți faci prieteni pe viață.
Pentru cei care vor să-și construiască relații armonioase recomand cu drag câteva cărți minunate:
- "Cuplul – între dezirabil și periculos" -Robert Neuburger- comandă online aici-link;- "Cum să facem față persoanelor toxice" -Tim Cantopher- comandă online aici-link;
- "Dragoste sau dependență?" -Brenda Schaeffer- comandă online aici-link;
- "Femei inteligente, relații sănătoase" -Augusto Cury- comandă online aici-link;
- "Arta de a cultiva relații durabile" -Gerard Apfeldorfer- comandă online aici-link;
- "Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane" -Eric Berne- comandă online aici-link;
- "Dragostea este suficientă...și alte minciuni despre viața în 2" -John W. Jacobs- comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Poți primi direct pe mail articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în formularul de mai jos. Te mai aștept,
cu drag 💗
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu