"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 24 noiembrie 2015

Viața ca sport extrem

Trăim vremuri tulburătoare în care evenimentele extreme se succed fără să avem timp să le digerăm în întregime. Totul se întâmplă ca și cum ceva sau cineva încearcă din răsputeri să ne trezească la realitate, acea realitate la care nu vrem să ne uităm, iar atunci când o facem ne uităm pe fugă ori doar cu coada ochiului, forțați de vreo situație anume.

Pentru cei care nu vor să accepte natura energetică și conectată a lumii în care trăim lucrurile sunt simple. Ceva s-a întâmplat undeva unde cineva (sau mai mulți cineva) au făcut chestii rele, urâte și/sau chiar diabolice. Găsim vinovații - pe care îi numim oameni răi, criminali sau teroriști. Și îi închidem după gratii și...gata, suntem în siguranță.

Cei care au înțeles și acceptat natura energetică interconectată a realității știu că lucrurile nu sunt chiar atât de...simple. Aceștia știu că toți contribuim la tot ce se întâmplă acum în lume, fie că suntem sau nu conștienți de asta. Dar pentru că umanitatea e făcută din noi toți, este necesar să devenim cu toții conștienți de energia de grup la care participăm într-un fel sau altul.


"Descoperirile lui Nicholas A. Christakis şi James H. Fowler sugerează că există fire conectoare invizibile care străbat întreaga societate. Gândește-te puțin la implicațiile acestui lucru. Conceptul de subconștient colectiv a fost creat acum mai bine de un secol de către Jung. Să fi intuit oare Jung existența firelor conectoare invizibile cu mult timp înainte de descoperirea lor propriu-zisă? Dar nu aceasta este întrebarea cea mai importantă. Ce fel de conexiuni pot exista în lumea invizibilă, fără ca oamenii să le bănuiască existența și care se transmit de la unii la alții fără măcar ca ei să își vorbească sau să se cunoască?

Chestiunea este extrem de complexă, iar noi ne aflăm abia la începutul înțelegerii acestui mister. Noile cercetări legate de contagiunea socială sugerează faptul că există o minte unică ce coordonează nu doar modele şi trendurile generale, sau imitarea semenilor, ci şi cunoaşterea de la distanţă a acţiunilor celulelor cerebrale de către alte celule cerebrale, ceea ce explică de ce doi gemeni aflaţi la distanţă de mii de kilometri unul de celălalt pot şti ce face celălalt în momentul respectiv. Aceste fire conectoare invizibile arată că subconștientul colectiv este activ în foarte multe domenii ale vieții. Contagiunea socială stârneşte valuri deoarece se bazează pe date ştiinţifice, iar posibilitatea de a împărtăși cu toții aceeași minte poate schimba din temelii religia, filozofia şi chiar semnificaţia vieţii în general.

În aceste condiţii, devine evident că umbra însăşi este una colectivă. Toţi oamenii contribuie la crearea ei, ori de câte ori rămân inconştienţi. Există nenumăraţi oameni care transmit mesaje de teamă crezând că fac un lucru bun. Toţi patrioţii care îşi apără ţara se aşteaptă să fie onoraţi şi lăudaţi. Triburile care se luptă unele cu altele cred cu convingere că trebuie să facă acest lucru pentru a supraviețui. Noi opunem rezistență umbrei noastre şi îi negăm existența datorită îndoctrinării la care am fost supuși şi hipnozei generate de condiționarea socială. Experiențele din copilărie ne reamintesc în permanență din subconștient că "cutare lucru este bun, cutare lucru este rău, cutare lucru este divin, iar cutare lucru este diabolic".

Toate societăţile sunt structurate pe o astfel de îndoctrinare. Ceea ce uităm noi este că în acest fel creăm un sine colectiv. În cazul în care copiii ar fi învățați de mici să devină conștienți de umbra lor, împărtășindu-și deschis sentimentele negative, iertându-se pe ei înșiși pentru că nu sunt "cuminți" tot timpul, învățând cum să se elibereze de impulsurile lor agresive prin canale sănătoase, daunele provocate societății și ecosistemului ar fi mult diminuate." - "Efectul umbrei" Deepak Chopra, Debbie Ford, Marianne Williamson
***
Despre evenimentele tulburătoare și/sau traumatice la nivel individual dar și colectiv și despre semnificațiile acestora am vorbit acum câteva zile într-o ediție a emisiunii Cafeneaua spirituală realizată de domnul Constantin Luca. Sper să aducă măcar un mic plus de înțelegere util în adaptarea la vremurile pe care le trăim, vizionare plăcută 


* Dacă ai nevoie de sprijin/ghidare în procesul de transformare interioară și/sau îți dorești clarificări în regăsirea echilibrului interior - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
Articole conectate cu subiectul: De la vulnerabilitate si confuzie la claritateReperele care ne modelează viața și Puterea de a renaște. Trei documentare conectate cu subiectul și musai de (re)văzut (ca să nu spun "must see" :))) sunt "Efectul Umbrei"- îl găsiți aici (link), "La răscruce de drumuri"- aici (link), "Provocarea schimbării"- aici (link).

Pentru că explică foarte bine sursa comportamentelor noastre nedorite, următoarele cărți nu ar trebui să lipsească din zestrea nici unui om care dorește să înțeleagă esența naturii umane:
- "Efectul umbrei" - Debbie Ford, Deepak Chopra și Marianne Williamson - comandă online aici-link;
- "Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link;
- "Secretul umbrei" -Debbie Ford- comandă online aici-link;
- "Partea întunecată a căutătorilor de lumină" -Debbie Ford- comandă online aici-link;
- "Curaj" -Debbie Ford- comandă online aici-link;
- "Curajul în sălbăticie" -Brené Brown- comandă online aici-link;
- "Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link.
***
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui mic univers, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să-ți aducă măcar un strop de informație și un gram de bucurie în plus. Lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor un subiect care îți place. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Un comentariu:

Alida spunea...

Nu am citit articolele cu pricina si nu am vazut inregistrarea. Dar am citit-o si iubit-o pe Debbie Ford. Ca si pe multi altii. Sunt o cautatoare de lumina cu parti intunecate...
Cand am aflat de plecarea ei si de modul in care a plecat, mi-a fost foarte greu. Ma aflam atunci intr-un moment (perioada) de mare cumpana al vietii mele, cel mai mare, cel mai greu, cel mai groaznic de pana acum si din toata viata mea, sper.
Cum este posibil, oare, ca ea care a inteles atat, despre care eu am inteles ca a SI INTEGRAT in fiinta si viata ei ceea ce a inteles, sa sfarseasca astfel si atat de repede? Ranile despre care a scris, gandit, pe care le-a analizat, vindecat... Ea, care detinea mecanismele necesare demontarii pattern-urilor si multe altele... Imi vine in minte acum "Calatoria" lui Brandon Bays... Sunt multe, multe straturi necesar a fi constientizate si vindecate...
Oricum, cand am aflat atunci de plecarea lui Debbie, mi s-a facut foarte frica. Pentru mine fiecare zi era atunci o lupta crancena cu o boala al carei nume nu-l stiam. Mi se spunea ca sunt bine, urmam constiincioasa tot ce mi se indica, dar eu eram din ce in ce mai rau, luptam din rasputeri cu toata forta mea, dar haul ma tragea spre el. A fost oribil. Dupa sapte luni de teroare, Dumnezeu m-a tras din prapastie, altfel as fi innebunit la propriu. Am ajuns la un medic destept care m-a scos imediat din starea acuta si dupa un an am reusit sa-mi reiau o viata cat de cat normala. Acum sunt din ce in ce mai activa, dar nu sunt complet vindecata. Am crescut insa foarte mult in tot timpul asta si am realizat multe. Am devenit extrem de creativa aproape instantaneu dupa ce am iesit din prapastie. Am inceput sa scriu, sa public, am facut cateva scoli de actorie si teatru de improvizatie, am avut spectacole pe scene de teatru adevarate, apoi am dat admitere la facultatea de teatru si in prezent sunt masterand la arta actorului. Prima parte a vietii mele in care am facut multi ani management de proiect, inginer fiind, s-a incheiat. Am incheiat-o, adica.
Am scris foarte mult...
De fapt, as vrea sa cunosc parerea dvs. despre subiectul Debbie Ford pe care l-am exprimat mai sus.
Va multumesc mult.