"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 5 ianuarie 2016

Despre Viață, lecții de viață și adevărata Libertate

Începutul fiecărui an seamănă cu o foaie albă de hârtie pe care oamenii își schițează visele. Unii mai timid, cu mai puțină încredere în viitor și/sau în potențialul lor, alții mai îndrăzneț, alții permițând imaginației să atingă cerul. Oricare ar fi situația, aceste schițe sunt utile deoarece claritatea dorințelor noastre asigură o bună concentrare a puterii interioare spre transformarea lor în realitate.
Dar definirea clară a dorințelor nu e suficientă. Atâta vreme cât nu învățăm lecțiile trecutului, calitatea experiențelor pe care le trăim nu va crește, ci ele se vor repeta la nesfârșit cu "actori" diferiți dar cu același final. Pentru că, așa cum spunea Albert Eistein: "Nu putem rezolva probleme folosind același tip de gândire cu care au fost create."
Pentru mine, 2015 a fost un an cu multe provocări. Am scris mai puțin și am reflectat mai mult, am privit mai puțin în afară și am plonjat mai mult în adâncimile ființei, am forțat deschideri spre colțurile întunecate și neexplorate ale acesteia. E un fel de...chirurgie, provoacă dureri de...ego :)), dar este atât de eficientă încât merită tot efortul.
S-au dărâmat multe lucruri în care credeam (chiar multe :))) - link) și foarte puține dintre ele au mai rămas în picioare (link). Treaba asta nu a fost foarte confortabilă :)) pentru că setul de credințe și valori pe care le avem la un moment dat formează fundația pe care ne sprijinim motivația și ne justifică acțiunile. Astfel, mi s-a confirmat din nou că adaptarea la incertitudini este una dintre cele mai importante chei ale transformării interioare. Mi-am dăruit mai mult timp să mă observ și să observ ce se întâmplă în jurul meu, am "locuit" mai mult pe pământ și am fost mai puțin cu capul în nori. Am observat că asta ajută mult la adaptarea în acest plan și nu numai.
2015 mi-a confirmat încă o dată că transformarea interioară din ultimii ani chiar m-a ajutat foarte mult să-mi schimb perspectiva asupra experiențelor de viață (link) și, chiar dacă drumul a fost dificil, a meritat fiecare strop de energie investit. Am realizat încă o dată că întrebările potrivite (autoinvestigația) ne conduc direct spre Adevăr și ne oferă cea mai scurtă și simplă cale către Conștiență, Libertate și Pacea interioară. Dar asta, desigur, se întâmplă cu ușurință doar dacă ne-am săturat să ne mințim pe noi înșine și să ne ascundem după măști și justificări fabricate de mintea noastră jucăușă :))
Da, a început un an nou nouț. Dar spre deosebire de alți ani în care obișnuiam să fac schițe și planuri, acum am lăsat foaia albă, imaculată. Doar am suflat peste ea cu... pasiunea sufletului meu. Pentru că, după toate lucrurile pe care le-am învățat, știu că Universul știe deja ce îmi doresc și mai știu că totul va fi bine :)
*
*    *
M-am gândit că primul dar video din acest an trebuie să fie neapărat unul de suflet. Așa că am "preparat" unul cu Gangaji - o prezență specială a timpului nostru ale cărei învățături deschide mințile și inimile tuturor celor care o ascultă. Mai jos este un fragment dintr-o conferință a sa în care ne vorbește despre Libertate - privită ca eliberare de povești, atașamente, compromisuri și minciuni pe care ni le spunem nouă înșine sau celorlalți. În cazul vizionării fără distrageri se poate constata un minunat efect terapeutic..♥  (*click pe HD pentru o calitate maximă a imaginii)


Celelalte materiale video cu Gangaji se găsesc sub formă de listă aici-link.
Recomandările de astăzi conțin diverse moduri de a privi lumea și viața dar au câteva lucruri foarte importante în comun - eliberează mințile de "povești", aduc simplitate, împăcare și pace sufletească (transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
"Doar rămâi tăcut" -H.W.L. Poonja (Papaji)- comandă online aici-link.
"Cine sunt eu?" -Ramana Maharshi- comandă online aici-link;
"Invățăturile lui Ramana Maharshi" -Arthur Osborne- comandă online aici link;
"Eliberarea de cunoscut" - Jiddu Krishnamurti - comandă online aici-link;
"Cine-ai fi tu fără povestea ta" -Byron Katie- comandă online aici-link;
"Pune-ți gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea" -Byron Katie- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală Integrală pe care am definit-o aici-link. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate", Resurse video, cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Poți primi direct pe mail articolele care apar dacă te abonezi cu adresa de mail în formularul din dreapta. 
Vă doresc tuturor un an cu multe împliniri și pace sufletească   *>:D< îmbrăţişare

4 comentarii:

geanina spunea...

Superb,fara cuvinte.

giovanna spunea...

m-am regasit intru totul in randurile de mai sus. nimic nu-i intamplator. nici faptul ca am citit azi postul tau, adina!
iti multumesc pentru toata bucuria pe care ai adus-o sufletului meu ori de cate ori mi-am dat ragazul sa te citesc.
felicitari pentru toate pe care le pui in acest blog!
iti urez un an NOU, innoit in toti si primenit in toate, un an in care sa fii impacata cu ceea ce este, esti, ai si iti va fi dat sa traiesti. si mai ales sa te bucuri mult!
ps. faptul ca mi-am luat permisiunea de a-ti spune pe nume nu e nici pe departe o lipsa de consideratie. dimpotriva, am facut-o pentru ca te simt aproape sufleteste.:-)

ion adrian spunea...

La Multi Ani cu cele mai frumoase realizari, in sanatate si bucurie atat interioara cat si exterioara

Adina Amironesei spunea...

@ Giovanna și @ Ion Adrian:
Mulțumesc pentru urări! Asemenea :)