"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 22 noiembrie 2019

Aspecte vitale ale vindecării

Cu cât contemplu mai mult inteligența naturii, perfecțiunea organizării și funționării ei, cu atât mă întristează mai mult faptul că majoritatea oamenilor ignoră legătura dintre bolile/afecțiunile lor și mentalitatea/atitudinea lor față de lume și viață. Mă tot întreb cum poate un om care vede că natura funcționează perfect, fiind un sistem capabil de autoorganizare, să creadă că el se poate vindeca de vreo boală luând doar medicație, fără să vindece nimic în subsistemul psiho-emoțional, în mentalitate, atitudine și comportamente.

Îmi promisesem acum ceva vreme că n-o să mai public nimic legat de acest subiect pentru că l-am abordat de destule ori fără să se întoarcă vreun semn că ar fi ajuns unde trebuie. Dar e destul de greu să stau martor nepăsător la ignoranța care persistă în societatea noastră în care ființa umană nu este tratată ca un întreg ci separat - corpul cu ale lui, sistemul psiho-emoțional cu ale lui..

Așa că astăzi dau mai departe un documentar insuficient mediatizat, cu informații importante pentru cei interesați de sănătate și vindecare. Fac asta chiar dacă filmul conține și câteva aspecte cu care nu sunt de acord, concret: referiri la "terapii" numite alternative/complementare care nu și-au demonstrat încă eficiența în mod științific. Dacă totuși din când în când, unele dintre acestea au efect asupra câte unui om, cred că ele funcționează pe principiul placebo, simplu spus: "în ce crezi aceea te vindecă".

Titlul filmului este "Heal. The most powerful healer is within" ("Vindecare. Cel mai puternic vindecător e în interior"). Pe parcursul acestuia, Kelly Noonan Gores - realizatoare și producătoare - ne poartă într-o călătorie științifică dar și spirituală în care descoperim (sau ne reconfirmăm după caz) faptul că gândurile, credințele și emoțiile noastre au un impact enorm asupra sănătății și a capacității de autovindecare. Oamenii de știință intervievați ne spun că avem mai mult control asupra sănătății și a vieții decât am fost învățați să credem că avem.

Vizionând documentarul veți dobândi o nouă viziune asupra puterii de vindecare a corpului uman și a "vindecătorului" ce există în fiecare dintre noi. Cum spuneam mai sus, m-aș bucura să luați din film doar informațiile științifice, nu reclamele subtile la terapiile fără nici o bază științifică. Veți avea ocazia să urmăriți concluzii ale unor personalități cunoscute internațional precum Dr. Joe Dispenza, Dr. Bruce Lipton, Dr. David Hamilton, Dr. Deepak Chopra, Marianne Williamson, Dr. Michael Beckwith, Gregg Braden, Anita Moorjani și mulți alții.

Vă doresc vizionare plăcută, cu discernământ și folos.. (*Reamintesc persoanelor care primesc newsletter-ul automat de la Blogspot că pentru a viziona materialele video e nevoie să intre pe site/blog cu click pe titlul articolului.)


Articole conectate cu subiectul:
- Rolul esențial al gândirii în (auto)vindecarea bolilor și afecțiunilor,
- Despre autovindecare și cauzele profunde ale bolilor,
- Vindecarea prin gândire între mit și realitate,
- Adevărul șocant despre sănătatea ta
- Dovezi științifice importante privind capacitatea de autovindecare a organismului uman și
- un documentar din "musai list" poate fi vizionat aici-link.

Cărți recomandate:
- "Tu ești Placebo" -Joe Dispenza- comandă online aici-link;
- "Tu ești Placebo" (audiobook, include 2 meditații ghidate) -Joe Dispenza- comandă online aici-link;
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca șansă. Cum să descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Boala ca simbol. Manual de psihosomatică" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Când corpul spune NU. Costul stresului ascuns" -Gabor Maté- comandă online aici-link;
- "Corpul nu uită. Vindecarea traumelor profunde din inconștient" -Myriam Brousse, Valerie Peronnet- comandă online aici-link;
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link;
- "Biologia credinței" -Bruce Lipton- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Principiul placebo. Cum ne vindecă așteptările pozitive" -Antje Maly - Samiralow- comandă online aici-link;
- "Corpul tău știe răspunsul" -David I. Rome- comandă online aici-link;
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți de natura realității și potențialul uman. Poți căuta un subiect anume folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗

Niciun comentariu: