"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 7 februarie 2020

Când crezi că viața s-a sfârșit.. Momentul Alegerii [documentar]

Cu toții avem momente de cotitură în viață. Din afară, unele se văd mai "mici" sau mai "mari" în funcție de experiențele prin care a trecut cel ce privește. Dar din sufletul omului care le trăiește acestea sunt întotdeauna dureroase și au iz de traumă.

Unii oameni au capacitatea de a se ridica destul de ușor în urma căderilor. Pentru alții însă recuperarea durează mai mult. Iar pentru unii aceasta nu se mai produce niciodată.

La fiecare pas, în orice situație, suntem în fața unei alegeri. Deși în momentele crunte nu recunoaștem că putem alege. Pentru că suntem foarte furioși pe situație, uneori orbiți pur și simplu, ne victimizăm și spunem că nu avem nimic de ales. Dar chiar și această atitudine negativistă este tot o alegere.

Am trăit și am fost martora multor momente de cotitură. La serile de povești pe care le susțin am discutat sute de povești de viață cu momentele de cotitură ale unor oameni de pe glob unii cunoscuți, alții necunoscuți.

Și din toate aceste povești de viață am ajuns la concluzia atât de bine comprimată în citatul următor:

"Dacă vrem să facem alegerile corecte atunci când ne confruntăm cu crize, este util să înțelegem lumea în care trăim, cum și de ce se intâmplă lucrurile și în primul rând de ce ne confruntăm cu crize. Pe măsură ce vom înțelege toate acestea, vom vedea ce sunt de fapt crizele: oportunități nu doar de a supraviețui, ci și de a evolua și prospera." - "Punctul de alegere" autori Harry Massey, David R. Hamilton.


Dau mai departe astăzi un documentar tare drag mie deoarece conține nu doar opinii ci și povești de viață REALE ale unor oameni care au reușit să renască și să înflorească după experiențe greu de îndurat și depășit.

Se numește "Punctul Alegerii" și ne oferă o viziune asupra punctului de transformare din viețile noastre ale fiecăruia și a alegerilor pe care le putem face. Un alt lucru pe care-l consider important este faptul că subliniază modul în care transformarea unei vieți are un impact colectiv în punctul de alegere în care se află lumea noastră astăzi.

Pe parcursul filmului veți întâlni opinii pline de înțelepciune ale unor oameni remarcabili care au produs schimbări de mentalitate de impact precum: Barbara Marx Hubbard, Sir Richard Branson, Alison Poithier, Gregg Braden, Desmond Tutu, John Paul DeJoria, Jack Canfield, Tony Benn, Dr. Scilla Elworthy, James Caan și alții.

Aceștia ne oferă propriile lor povești ca mărturie a puterii de a merge înainte spre schimbare cu curaj și înțelepciune. Trăim vremuri în care cu toții avem acces la informații și înțelepciune. Mai rămâne să vrem să înflorim și să investim timpul și energia necesară înțelegerii și schimbării. E un documentar terapeutic și plin de inspirație, vă doresc vizionare plăcută și cu folos..


! Dacă ai nevoie de sprijin sau ghidare în procesul de transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***

Cărți recomandate:
- "Începe cu de ce" -Simon Sinek- comandă online aici-link;
- "Descoperă-ți elementul" -Sir Ken Robinson- comandă online aici-link;
- "Puterea voinței" -Kelly McGonigal- comandă online aici-link;
- "Decizii radicale pentru oamenii deștepti" -Andy Szekely- comandă online aici-link;
- "Punctul de alegere" -Harry Massey, David R. Hamilton- comandă online aici-link;
- "Dă sens vieții. Cum să alegi ceea ce contează" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Scara magică spre succes" -Napoleon Hill- comandă online aici-link;
- "Blink. Decizii bune in 2 secunde" -Malcolm Gladwell- comandă online aici-link;
- "Excepționalii" -Malcolm Gladwell- comandă online aici-link;
- "Drive. Ce anume ne motivează cu adevărat" -Daniel H. Pink- comandă online aici-link;
- "Ia decizii bune! Cum să alegi corect în viaţă şi în carieră" -Chip Heath, Dan Heath- comandă online aici-link;
- "Puterea obișnuinței. De ce facem ceea ce facem în viață și în afaceri" -Charles Duhigg- comandă online aici-link;
- "Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi" -Mike Robbins- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Este o pagină cu materiale care ne ajută să devenim mai buni și mai conștienți în alegerile noastre. Poți alege mai ușor un subiect cu ajutorul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept,
cu drag  💗



Niciun comentariu: