"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 22 august 2018

Motivația - motorul evoluției

De la povestea omului orb, surd și mut care a învățat cinci limbi străine, a scris o carte, sculptează și a devenit profesor, până la femeia etichetată drept "cea mai urâtă din lume" care a devenit autoare, speaker motivațional, actriță și are sute de mii de fani în întreaga lume, toate poveștile de viață pe care le-am aflat m-au învățat un lucru foarte important: faptul că nu există nici un lucru pe care omul să nu-l poată realiza când are o motivație suficient de puternică.

Nu stăm în fiecare zi să ne-ntrebăm ce ne duce mai departe acțiunile și nu suntem conștienți întotdeauna de motorul care ne conduce fiecare pas pe care-l facem în viață. Asta nu ne împiedică să facem diverse acțiuni. Unele având consecințe foarte neplăcute, uneori dureroase. De fapt, tocmai pentru că nu suntem obișnuiți să ne întrebăm de ce facem ceea ce facem, care e motivația, ajungem să ne trăim viața la întâmplare, din inerție și să luăm de-a gata/de la sine lucrurile cu care am fost dăruiți. Altfel spus: nu ne trăim viața conștient ci viața ajunge să ne trăiască pe noi.

O viață trăită conștient înseamnă să avem clară în minte mereu motivația acțiunilor noastre. În plus, înseamnă să fim conștienți de valoarea darurilor noastre, a relațiilor pe care le avem cu oamenii care ne sunt aproape Dacă nu avem capacitatea/obișnuința să ne punem întrebări, atunci putem învăța. Și mai ales putem învăța să ne fabricăm singuri motivația atunci când aceasta se diluează sau dispare în totalitate.


Dată fiind importanța subiectului, m-am bucurat să-l abordez într-una din edițiile emisiunii "Orizontul Cunoașterii" realizată de domnul Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație).

Am discutat despre ceea ce-i împiedică pe oameni să-și realizeze visurile, de ce se pierde motivația și cum o putem redobândi, legătura dintre motivație și perseverență, exemple de povești de viață reale și, bineînțeles, două experiențe personale în care mi-am pierdut motivația până la zero (de fapt mai jos de zero :))) și a trebuit să reconstruiesc totul din acel punct.. Vizionare plăcută și.. cu folos..


! Dacă îți dorești să depășești o situație dificilă de viață sau ai nevoie de susținere sau ghidare în transformarea interioară - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.


Cărți faine despre motivație și alte chestii.. colaterale :)) (transport gratuit oriunde în țară):
- "Descoperă-ți propriul De Ce" -Simon Sinek, David Mead, Peter Docker- comandă online aici-link;
- "Descoperă-ți elementul" -Ken Robinson- comandă online aici-link;
- "Motivație si personalitate" -A.H. Maslow- comandă online aici-link;
- "Realizarea țelurilor" -Brian Tracy- comandă online aici-link;
- "Scara magică spre succes" -- comandă online aici-link;
- "Puterea extraordinară a subconștientului tau" -Joseph Murphy- comandă online aici-link;
- "Puterea voinței" -Kelly Mcgonigal- comandă online aici-link.


În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 600 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😄 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



Niciun comentariu: