"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 20 noiembrie 2012

Fitness emoțional

În lumea noastră puțini oameni apreciază emoțiile deoarece sunt cele care ne bulversează și ne fac să pierdem puținul control pe care îl avem asupra propriei realități. Din dorința de a păstra acest control asupra vieții oamenii preferă să-și închidă sufletul după fel de fel de ziduri de protecție crezând că acestea îi vor face mai "puternici" cu sensul dat astăzi acestui cuvânt de societatea în care trăim.
Ceea ce se pierde însă din vedere, în majoritatea cazurilor, este faptul că odată cu închiderile spre spre emoțiile (numite) "negative" se pierde și accesul către cele mai calde emoții umane acelea care ne apropie unii de ceilalți și care practic ne definesc ca specie.
O soluție pentru a rămâne deschis către propriile emoții și a fi puternic în același timp ar fi să ne cunoaștem îndeaproape pe noi înșine, să înțelegem sursa apariției lor și să învățăm să facem "pace" cu ele.
Una dintre noile metode utilizate în acest scop este fitness-ul emoțional - un concept relativ nou introdus în ultimii ani în SUA unde acesta a fost propus pentru a fi utilizat în combaterea stresului angajaților din diverse firme.
Despre fitness-ul emoțional (în sensul clasic și cu un sens extins), despre cum ne putem dezvolta capacitatea de a ne înțelege și accepta emoțiile, despre avantajele unei vieți trăite cu sufletul deschis, despre abuzul emoțional și independența emoțională - într-o nouă ediție a emisiunii "Viața privită prin ochii sufletului" împreună cu Maria Avrămasca.


Recomand bineînțeles cărțile "maestrului emoțiilor" - Daniel Goleman - cărți care au ajuns bestseller și care dezvăluie pe înțelesul tuturor secretele emoțiilor, autocunoașterii în general și ale interacțiunilor umane reale autentice:
"Inteligența emoțională" - (reducere 25%) comandă online aici-link - transport gratuit;
"Inteligența socială" - (reducere 8%) comandă online aici-link - transport gratuit;
"Emoții vindecătoare" - Daniel Goleman într-un dialog cu Dalai Lama (reducere 25%) - comandă online aici-link - transport gratuit.
"Emoții distructive" - Daniel Goleman într-un dialog cu Dalai Lama (reducere 25%) - comandă online aici-link - transport gratuit.
"Focus" (argumente captivante în favoarea dezvoltării atenției, argumente importante pentru care ar trebui să renunțăm măcar din când în când la telefon/smartphone/tablete/laptop) - (reducere 25%) comandă online aici-link - transport gratuit;

Despre libertate din punct de vedere energetic am scris/vorbit aici (click!).
Alte ediții ale emisiunii "Viața privită prin ochii sufletului" sunt postate în articole care pot fi accesate aici (click!) .
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Un comentariu:

lin aura spunea...

dragele mele, sint un pic derutata de vocabularul dv, CONCILIERE ESTE UNA SI CONSILIERE ESTE ALTA... NU TREBUIESC LUATE CUVINTELE FRANTUZESTI ROMANIZATE IN EXPLICATII PE LIMBA ROMANA... METODA ESTE TOTUSI CREATOARE DE CONFUZII... MULTUMESC DE A NU VA SUPARA PE MINE? DAR ESTE NECESARA VORBA ROMANEASCA PENTRU ROMANI... LUMINA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...