"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 13 noiembrie 2012

Medicina regenerativă - un vis devenit realitate


Deși relativ mulți dintre noi credem deja în capacitatea de autovindecare și regenerare a corpului nostru, dovezile științifice sunt mereu binevenite.
Iată că astfel de dovezi au început să apară și să confirme această capacitate miraculoasă a corpului uman, chiar dacă deocamdată este vorba de regenerarea impulsionată inițial cu un factor exterior.

Alan Russell, cercetător la granița dintre chimie, biologie și materiale avansate, studiază medicina regenerativă la Institutul McGowan pentru Medicină Regenerativă din cadrul Universitații din Pittsburgh. Acesta (împreună cu echipa sa) a reușit să determine regenerarea țesutului uman utilizând un proces inițial care transmite corpului semnale de auto-reconstrucţie. Iată explicațiile sale într-un scurt discurs marca TED:
 

Aceste descoperiri, alături de cele ce vizează reversibilitatea îmbătrânirii (despre care am scris aici-click!) arată că din ce în ce mai multe lucruri pe care le credeam până nu demult imposibile devin posibile și asta se petrece chiar sub ochii noștri, iar limitele oricare ar fi acestea pot fi întotdeauna depășite.
Foarte importante informații despre metodele de vindecare se găsesc și în documentarul de aici (link) dar și în cel de aici (link).
Dacă este prima dată când ajungi pe această pagină, îți urez bun venit! Sper să găsești ceva care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele liste fiind situate în coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu: