"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 8 noiembrie 2012

Stăpânii Gândurilor și momentul prezent

Există lucruri care ni se întâmplă și asupra cărora pare că nu avem nici o putere în a le controla. Subiectul este vast însă aici mă voi referi doar la unul dintre aspecte și anume la faptul că putem controla cel puțin ceea ce gândim și simțim raportat la ceea ce trăim într-un moment anume.
Percepția noastră asupra evenimentelor este diferită în sensul că, în cazul când 1000 de persoane ar trăi aceeași experiență traumatizantă fiecare ar gândi, simți și reacționa complet diferit.
Asta ar trebui să ne dea de gândit asupra experiențelor și evenimentelor din viața noastră. Dacă acestea ar fi atât de traumatizante pe cât credem că sunt, ar trebui să fie percepute la fel de dureroase de toată lumea, nu...?
Suntem ființe atât de complexe și ne manifestăm într-o infinitate de moduri - acesta fiind unul dintre motivele pentru care umanitatea în întregul ei îmi apare ca fiind magică.
Suntem fiecare Stăpânii Gândurilor noastre și a momentului prezent iar când vom fi conștienți pe deplin de acest lucru vom trăi viața la potențial maxim.
Iată ce spune Mooji (biografie aici) despre impactul evenimentelor asupra noastră și despre percepția noastră asupra evenimentelor....

***(Dacă traducerea nu apare odată cu pornirea clipului atunci dați click pe CC în bara de jos a player-ului și alegeți limba română.)


Celelalte articole ce conțin materiale video cu Mooji se găsesc cu un click aici-link , iar biografia sa există aici-link.
Câteva cărți pe care le recomand cu încredere deoarece oferă diverse perspective asupra jocurilor minții și regăsirii liniștii interioare:
- "Dizolvarea egoului. Realizarea sinelui" -David R. Hawkins- comandă aici-link;
- "Doar rămâi tăcut" -H.W.L. Poonja (Papaji - maestrul lui Mooji)- comandă online aici-link;
- "Pune-ți gândirea sub semnul întrebării și schimbă lumea" -Byron Katie- comandă aici-link;
- "Liniștea vorbește" -Eckhart Tolle- comandă aici-link;
- "Eliberarea de cunoscut" - Jiddu Krishnamurti - comandă aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bun venit! Sper să găsești subiecte pe placul tău și să revii din când în când. Pentru a căuta mai ușor poți folosi listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Te poți conecta cu artiolele blogului oferindu-i un Like. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Un comentariu:

MONICA spunea...

multumesc!superb!cu drag,monica.