"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

luni, 12 noiembrie 2012

Frica - principala piedică în calea regăsirii armoniei


Pe parcursul vieții, în diferite momente, fiecare dintre noi a fost urmărit de frică în diferitele ei forme de manifestare. Sub oricare dintre aceste forme, frica este cea care ne oprește să experimentăm necunoscutul oricare ar fi semnificația acestuia.

Dacă acest necunoscut nu ar conține și potențialele noastre cele mai înalte, altfel spus: versiunile noastre cele mai performante, atunci am putea spune că nu pierdem nimic locuind în zona de confort oferită de lucrurile, situațiile și stările cunoscute. Dar dacă e să fim foarte sinceri cu noi înșine, cu toții știm că în fiecare dintre noi stau o infinitate de comori încă nedescoperite.

Căteva idei foarte utile pentru a înțelege mai profund frica ne oferă Horia Țurcanu într-o ediție a emisiunii Harta Vieții realizată de Nicoleta Svârlefus.

Vizionare plăcută!


Chiar dacă e un clip relativ cunoscut găsesc potrivit să ne reamintim și cuvintele lui Neale Donald Walsch (autorul cărţii"Conversaţii cu Dumnezeu"), cuvinte la care eu mă întorc de câte ori se întâmplă să mai uit esența lucrurilor...


Informații prețioase despre frică găsiți aici-link, aici-link și aici-link. Despre curaj și încrederea în sine - aici-link.
Numeroase instrumente pentru regăsirea stării de bine și relaxare se găsesc următoarele cărți pe care le recomand cu încredere:
- "Remediul împotriva Fricii" -Lissa Rankin- online aici-link;
- "Mindfulness pentru începători" -Jon Kabat-Zinn- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Mindfulness pe înțelesul tuturor" -Bhante Gunaratana- comandă online aici-link;
- "Acceptă-ți teama dar nu te lăsa inhibat de ea" -Susan Jeffers- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Frica, prietena oamenilor deosebiți" -Geoff Thompson- comandă online aici-link;
- "Curaj" -Debbie Ford- comandă online aici-link;
- "Rețete împotriva îngrijorării" -L. Cohen- comandă online aici-link (abordare prin joc a fricii copiilor);


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Sper să găsești în acest spațiu virtual lucruri care să-ți placă și să te întorci din când în când. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Sorin spunea...

foarte frumos interviul cu Horia...multe confirmari :)