"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 10 octombrie 2013

Puterea exemplului

Fiecare dintre noi a avut o simpatie pentru un anumit profesor sau mai mulţi. Ne-a inspirat pe fiecare un "ceva" anume pe care acel sau acei profesori îl aveau, ceva ce am perceput că merită prețuit într-un mod special.
M-am întrebat de multe ori ce anume atrage această simpatie, cum se face că mereu învăţăm mai uşor de la anumiţi oameni, de ce lucrurile curg armonios în aceste condiții şi care sunt aceste condiţii care fac posibilă armonia respectivă. 

Răspunsul pe care l-am găsit valabil pentru mine este unul neașteptat de simplu: oamenii de la care am învăţat cel mai ușor şi pe care i-am considerat exemple sunt cei care m-au inspirat.
M-au inspirat fără să urmărească asta, fără a face din asta un scop personal. Nu şi-au dorit în mod special să fie un exemplu ci pur şi simplu au fost ei, așa naturali, autentici. Nici unul nu a spus "hei, ia-mă drept exemplu!". Ci m-au lăsat să "iau" de la ei doar acel "ceva" ce consider eu că îmi este necesar. Practic mi-au lăsat libertatea de a ALEGE.

Eu cred că trăim astăzi vremuri în care nimeni nu ne mai poate forţă să gândim sau să acţionăm într-un fel dacă noi nu lăsăm ca asta să se întâmple. Nu mai putem fi manipulați. Cred că trăim timpuri în care "lecţiile" nu mai pot fi impuse iar constrângerile se dizolvă una câte una odată cu înţelegerea rosturilor lor.
Suntem oricum exemple unii pentru ceilalți. Și asta deoarece în esență, în câmpul conștiinței, noi toți sunt la fel de importanți și ne influențăm reciproc în aceeași măsură. Rămâne doar să alegem ce fel de exemple suntem. În fiecare clipă.
Mi-a plăcut discursul lui Simon Sinek (autor al cărții "Începe cu "De Ce?"") privind oamenii care ne inspiră și importanța motivației ce stă la baza acțiunilor noastre, de aceea îl dau mai departe aici:


Cu o anumită legătură sunt și articolele de aici (link) și aici (link).
Dacă esti pentru prima oară în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Ideea de bază a acesteia este dezvoltarea personală integrală - așa cum am descris-o aici (link). Posibil să găsești lucruri care să-ți placă fie în lista "Articole recomandate" fie în tabelul cuvintelor cheie care sunt situate în coloana din dreapta. Dacă îți place ce întâlnești aici și îți dorești să afli mai multe într-un cadru special, aproape de suflet, te aștept cu drag la workshop-ul pe care îl voi susșine la Iași pe 12,13 octombrie și ale cărui detalii se găsesc aici (link).
Cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...