"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

miercuri, 11 februarie 2015

Despre iubire, promisiuni și fidelitate în relații

Dintr-un anume punct de vedere ne place să credem că suntem aceiași în fiecare zi și că vom rămâne aceiași până la sfârșitul zilelor noastre. E o plăcere ascunsă, desigur 😁, am fi tentați să nu recunoaștem asta deoarece, nu-i așa, "schimbarea", "dezvoltarea" și "evoluția" sunt cuvinte foarte la modă și ținem să arătăm celorlalți că suntem în trend.

Mi-am amintit o discuție de acum vreo trei ani, în care cineva a spus: "De fapt, dacă suntem foarte sinceri, putem recunoaște că ne schimbăm în fiecare clipă, suntem alții în fiecare zi.", iar o altă persoană a izbucnit pur și simplu: "Nu-i adevărat! Eu rămân același și așa voi fi mereu! N-o să mă schimb niciodată!"

Mărturisesc că m-a uimit energia pe care a pus-o în cuvinte, fapt care m-a făcut să arunc o privire peste..."problemă". 😁 Adică: ce anume i-ar face pe oameni să se agațe de a rămâne aceiași? Cred că doar o dorință de autoconservare ce maschează frumos o frică de trecerea timpului, poate de îmbătrânire.., cine știe. Mai e în "peisaj" și nevoia de stabilitate și cea siguranță. Mda, nu-i ușor să le depășim, dar nici nu-i imposibil.


Nevoia de stabilitate și cea de siguranță sunt acelea care împing oamenii spre sechestrarea partenerei/ului în angajamente și promisiuni. Desigur, dacă suntem foarte sinceri cu noi înșine, vom constata că toți am făcut măcar o dată asta 😃 Acum, că am făcut asta nu ar fi o mare problemă. Problema apare în cazul în care persistăm în această acțiune de sechestrare a partenerului, utilizând diverse instrumente subtile cum ar fi... șantajul emoțional. Sigur știți despre ce vorbesc, e treaba aceea cu: "Mi-ai promis că..."

Nu mă mir că cei care au pornit cu sinceritate și seriozitate pe drumul căutărilor și autocunoașterii fug de promisiuni ca de... Este evident că nu poți experimenta trăitul în Acum făcând promisiuni care se întind pe tot restul vieții 😃

Fiind cu gândul la acestea, vă imaginați cât m-am bucurat să găsesc materialul de mai jos în care dragul de Mooji (link biografie) ne reamintește niște lucruri de bun simț despre iubire, promisiuni și fidelitate în relații. Atât de simplu, atât de clar, atât de cald și atât de amuzant..., vizionare plăcută 💗


Am vorbit despre relații în materialele: 3 pași importanți pentru relații armonioase și IERTAREA - aspecte esențiale și o schimbare de perspectivăComunicarea conștientă - secretul relațiilor armonioase dar și în altele pe care le veți găsi ușor. Materialele video cu Mooji se găsesc aici-link (sub formă de listă).

Dintre toate cărțile despre relații pe care le-am studiat, am ales să recomand pe acelea care formează (după părerea mea) "crema cremelor" :
"Dragostea este suficientă...și alte minciuni despre viața în 2" -John W. Jacobs- comandă online aici-link;
"Iubirea nu este de ajuns" -Aaron T. Beck- comandă online aici-link sau aici-link;
"Dragoste sau dependență?" -Brenda Schaeffer- comandă online aici-link;
"Femei inteligente, relații sănătoase" -Augusto Cury- comandă online aici-link;
"Arta de a cultiva relații durabile" -Gerard Apfeldorfer- comandă online aici-link;
"Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
"Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relațiilor umane" -Eric Berne- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să restabilim armonia în viața cotidiană. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



Un comentariu:

so spunea...

Pentru a fi fericit trebuie sa daruiesti; sa te daruiesti cu toate compartimentele din tine !