"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 17 mai 2018

Femeia care a gustat din iad (întâmplări reale) (+ exercițiu)

Sunt mulți cei care cad, dar nu se mai ridică. Îi întâlnim în familie, în cercul de prieteni și/sau cunoscuți sau poate chiar noi înșine am experimentat ceva de acest gen. De fapt, nu cred că a ajuns nimeni la finalul vieții fără să fi trăit măcar o cădere majoră.

Și totuși, fără suferință nu ne putem modela, nu putem construi varianta noastră cea mai frumoasă, acel eu la care visează fiecare. Fericiți sunt cei care au acceptat deja că viața e o înșiruire de lecții din care e necesar să învățăm. Căci ei vor face pace cu viața și vor regăsi pacea din suflet.

Despre materialul de mai jos îmi este foarte greu să vorbesc. Deoarece, deși l-am văzut de două ori și încă o dată pe sărite, nu am reușit să scap de nodul din gât. Dacă sunteți cititori mai vechi ai acestei pagini, atunci ați aflat că intru în povești cu totul și trăiesc fiecare întâmplare ca și cum mi s-ar întâmpla mie. Înainte treaba asta mă lua prin surprindere. Mă fura. Acum o fac conștient deoarece știu că fitness-ul emoțional este profund terapeutic pentru antrenarea minții, dezvoltarea creierului și chiar pentru sănătatea fizică.


*** Din acest motiv vă propun să faceți următorul exercițiu: să ascultați materialul cu ochii închiși, într-o poziție confortabilă, și să plecați (cu totul dacă se poate) în poveste. Ochii închiși vor asigura o mai bună imaginare a celor auzite și mai puține distrageri de la atenția asupra emoțiilor. Dacă reușiți asta, pentru emoții va fi într-adevăr o călătorie asemeni uneia cu un roller coaster (montagne russe). Dar vă pot asigura că la finalul exercițiului veți ieși cu o altă perspectivă asupra realității personale și, într-o anume măsură, asupra vieții.

Povestea de viață este cea a Alinei Ursu -născută în orașul meu (Roman)- un Om care pentru mine reprezintă un erou. Am găsit mai întâi primul ei TED, apoi al doilea, însă mărturisirea de suflet de mai jos mi-a dezvăluit detalii care m-au făcut să devin fanul ei pentru totdeauna. Dacă nu sunteți dispuși să faceți exercițiul, sper măcar să vă aducă inspirație atât cât mi-a adus mie. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..


* Dacă treci printr-o experiență dificilă și ai nevoie de sprijin în găsirea unor noi perspective și clarificări - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.


Cărți pline de inspirație pe care le recomaand cu drag (transport gratuit oirunde în țară):
- "Reziliența. Înțelepciune câștigată cu greu" -Eric Greitens- comandă online aici-link;
- "Reziliența. Secretul puterii psihice" -Christina Berndt- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Reziliența emoțională" -Geetu Bharwaney- comandă online aici-link;
- "Avantajul rezilienței" -Al Siebert- comandă online aici-link;
- "13 lucruri pe care oamenii puternici mental nu le fac" -Amy Morin- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Ridică-te din propria ta cenușă mai puternic ca oricând" -Brené Brown- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Curajul în sălbăticie" -Brené Brown- comandă online aici-link;
- "Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link sau aici-link.
- "Cultivarea lucidității" -Mark Williams, Danny Penman- comandă online aici-link;
- "Cum să te reconstruiești după o traumă" -Claire Aube- comandă online aici-link;
- "Grit. Puterea pasiunii și a perseverenței" -Angela Duckworth- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Trezește uriașul din tine" -Anthony Robbins- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Putere nemărginită" -Anthony Robbins- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Prezența. Arta păcii și a fericirii" (vol.I+vol.II) -Rupert Spira- comandă online aici-link;
- "Puterea prezentului" - Eckhart Tolle - comandă online aici (link).
***
Dacă ai ajuns pentru prima oară aici, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte care îți plac în lista "Articole recomandate" și în tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: