"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 11 noiembrie 2018

Regăsește-ți vocea.. (+ recomandare filme)

Toți părinții își doresc copii cuminți. Copii tăcuți care să nu "iasă din rând". Copii care să devină niște adulți care nu deranjează pe nimeni cu întrebările sau părerile lor. Adulți cuminți, supusși sistemului.

Profesorii la fel. Nu toți, dar majoritatea. Și uite-așa, cu educația de acasă plus cea de la școală, ajungem niște oameni tăcuți, care-și susțin punctul de vedere rareori sau deloc.

Astăzi dau mai departe o poveste minunată. Povestea emoționantă a unui om care și-a regăsit vocea și îi inspiră și pe ceilalți să o facă. Este vorba despre Melania Medeleanu. Da, o cunoașteți. Dar e mai puțin probabil să fiți la curent cu turnura pe care a luat-o viața ei în ultimii ani.

După 20 de ani petrecuți în televiziune ca prezentator de știri și moderator de emisiuni, Melania Medeleanu și-a reconfigurat viața. Dacă vă întrebați ce anume a determinat-o să facă schimbări radicale, ei bine, e ceva despre care românii încă nu s-au lămurit că face bine pentru suflet: voluntariatul. Melania este fondatorul proiectului social Afterschool Clinceni și mama MagiCAMP - tabăra pentru copii cu afecțiuni oncologice.

Pentru ceea ce a înfăptuit alături de ceilalți voluntari a primit Premiul Cetățeanul european al anului 2018 oferit de Parlamentul european. Vă invit să urmăriți discursul TED al Melaniei despre regăsirea vocii și a puterii interioare pentru că este un discurs care poate aduce un click vindecător acolo unde e necesar.. 


Povestea emoționantă a taberei MagiCAMP și a experiențelor de neuitat pe care le au acolo copii cu afecțiuni oncologice o puteți afla vizionând emisiunea de mai jos. E un material care ajunge direct în sufletul nostru de copil și vindecă acolo unde e de vindecat..


"E atâta loc să faci BINE.." - Melania Medeleanu.


Ambele filme pe care le recomand astăzi au legătură cu regăsirea vocii și a puterii interioare. Numai că în feluri diferite. Dar amândouă sunt pline de inspirație și ne încarcă sufletul cu bucurie și candoare într-un mod terapeutic:
- "Room" ("Camera") - poate fi vizionat online aici-link, aici-link sau aici-link și
- "Forever my girl" ("Fiica mea, pentru totdeauna") - poate fi vizionat online aici-link, aici-link sau aici-link. Vizionare plăcută..
***
Cărți recomandate (transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
- "Ridică-te din propria ta cenușă mai puternic ca oricând" -Brené Brown- comandă online aici-link;
- "Fără limite" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Dă sens vieții" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Curaj" -Debbie Ford- comandă online aici-link.
***
În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt peste 600 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege 😄 Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista "Articole recomandate" sau cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişare



Un comentariu:

Georgeta spunea...

Maxim respect pentru toti cei care participa la proiectelor "Magic Home" si "Magic Camp" si la celelalte proiecte care dau putere, speranta si incredere tuturor tinerilor si familiilor lor care trec prin situatii dramatice.