"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 14 aprilie 2017

Puterea de a renaște

"Într-un renumit studiu condus de Victor și Mildred Goertzel și public cât în cartea Cradles of Eminence ("Leagănul eminenței") au fost analizate mediile de proveniență a peste trei sute de persoane de succes, care reușiseră să ajungă la un nivel de top, bărbați și femei deopotrivă, considerați eminenți în domeniul lor de activitate. Lista includea nume pre cum Franklin D. Roosevelt, Helen Keller, Winston Churchill, Albert Schweitzer, Clara Barton, Gandhi, Albert Einstein și Sigmund Freud. Investigațiile amănunțite referitoare la viața acestora în fragedă copilărie au dus la câteva concluzii interesante:

• În copilărie, trei sferturi dintre ei trăiseră în familii marcate de sărăcie, cămine destrămate sau părinți dificili, extrem de posesivi sau dominatori, care îi respinseseră.
• 74 dintre cei 85 de scriitori de ficțiune sau dramă și 16 dintre cei 20 de poeți proveneau din familii în care, în copilărie, asistaseră la dramele psihologice ale părinților.
• Peste un sfert dintre ei aveau un handicap fizic (nevăzători, surzi sau infirmi)

Necazurile au încercat să îi scoată pe acești oameni din propriile lor povești, însă nu le-au permis. De ce? Fiindcă intențiile lor erau foarte clar conturate. Știau foarte bine de ce fac anumite lucruri – și aveau un scop care îi mâna mai departe, chiar dacă drumul nu le era unul lin." - fragment din cartea Dă sens vieții scrisă de John C. Maxwell.
***
Dacă am afla toate poveștile oamenilor ne-am convinge că în fiecare om există puterea de a se ridica din cele mai cumplite experiențe de viață. Pentru că suntem în perioada premergătoare sărbătorilor de Paște, m-am gândit că este foarte potrivit să vorbim despre puterea noastră de a renaște într-o ediție a emisiunii Cafeneaua Spirituală realizată de domnul Constantin Luca (căruia îi mulțumesc pentru invitație). Iată câteva idei utile despre factorii care influențează puterea de a renaște și despre modurile în care ne putem antrena pentru a depăși cât mai ușor experiențele de viață care ne produc suferință. Vizionare plăcută..


* Dacă ai nevoie de sprijin în procesul de transformare și/sau regăsire a echilibrului interior - îți pot fi alături. Mă poți contacta pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.

Iar pentru inspirație, iată trei povești tulburătoare de viață ale unor oameni care au găsit puterea de a renaște..


Articole conectate: Reperele care ne modelează viațaDe la vulnerabilitate si confuzie la claritate și Vrei o viață NOUĂ? Nimic mai simplu (și altele pe care le veți găsi plecând de la aceste articole).
Cărți recomandate:
- "Dă sens vieții" -John C. Maxwell- comandă online aici-link;
- "Reziliența" -Eric Greitens- comandă online aici-link;
- "Reziliența. Secretul puterii psihice" -Christina Berndt- comandă online aici-link;
- "Grit. Puterea pasiunii și a perseverenței" -Angela Duckworth- comandă online aici-link;
- "Viața nu e mereu roz" -Mel Robbins- comandă online aici-link.


În cazul în care este prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Sunt 585 de articole care te așteaptă, așa că ai de unde alege :)) Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗Un comentariu:

Mihaella Gheorghiu spunea...

ca întotdeauna,pe blogul tău găsim informații necesare evoluției sufletului.văd și revăd filme ce-mi bucură sufletul și mă întreb ”oare ce noutăți voi găsi aici data viitoare?