"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 22 august 2014

Informații care mi-au schimbat viața (48)


Unul dintre lucrurile care ne împiedică să înțelegem realitatea individuală este faptul că nu ne dăruim timp să înțelegem cum funcționează "Marele Tablou" - Universul. Ca Întreg. Probabil asta se întâmplă în mare parte din cauză că oamenii nu cred că între universul mic care suntem fiecare și Universul Mare ar fi vreo legătură. Și asta se întâmplă în contextul în care nu doar știința ci și vechile tradiții spun deopotrivă că totul este interconectat.

Desigur, încă nu s-a pus la punct în mod definitiv acea teorie a Totului căutată de atâta vreme, însă sunt încercări demne de toată atenția. Una dintre aceste încercări este cea a fizicianului Nassim Haramein - numit în unele cercuri "noul Einstein". Acesta a descoperit încă de la vârsta de 9 ani dinamica universală a materiei și energiei - fapt care l-a determinat să înainteze pe drumul științei și să elaboreze mai apoi o nouă abordare a gravitației cuantice și a evoluției Universului. Un autodidact cu o sete de cunoaștere extraordinară, Nassim Haramein a studiat independent fizică, geometrie, chimie, biologie, neuroștiințe, arheologie și cele mai mari religii ale lumii. Dedicarea sa, talentul cu care face conexiunile și pasiunea - l-au condus în timp spre o privire de ansamblu asupra lucrurilor, o teorie pe care acum o expune lumii în conferințele sale.

În 2003, el a fondat The Resonance Project Foundation (link) unde în acest moment este director de cercetare și conduce echipe interdisciplinare de fizicieni, informaticieni, matematicieni, biologi și alți oameni de știință pentru a explora frontiera principiilor de unificare și implicațiile acestora. Prin acest proiect el dorește să aducă schimbări pozitive în lumea de astăzi căutând cât mai multe aplicații ale teoriei sale în tehnologii, noi surse de energie, permacultură, etc.

Filmul pe care îl dau mai departe astăzi are titlul "Întregul negru. Suntem toți conectați cu stelele" și cuprinde o frumoasă călătorie în lumea concluziilor la care a ajuns "noul Einstein". Despre acest documentar Dr. Bruce H. Lipton (prezentat aici-link) spune:

"Nassim Haramein ne oferă o evadare strălucită din cadrul limitativ al ştiinţei moderne şi o conexiune cu înţelepciunea antică, ce cutremură vechile mituri şi rescrie istoria ce a modelat soarta civilizaţiei. Modelul elegant al lui Nassim ne conduce, dintr-o lume a haosului, către un Univers al ordinii, tiparelor şi continuei renaşteri. Forţează gândirea... dar merită orice efort."

iar Gregg Braden (prezentat aici-link) a spus:

"Într-o călătorie vizuală printre tiparele şi tradiţiile antice, Nassim demonstrează cum totul, de la foarte mare la foarte mic - de la naşterea galaxiilor, la formarea celulelor şi atomilor - izvorăşte din simple tipare ale naturii. Ceva important lipseşte din teoria clasică a Universului şi numai o nouă gândire va revela legăturile lipsă ale unei fizici unificate. Fie că eşti un artist sau un inginer, acest film este despre tine, lumea ta şi orice relaţie pe care o vei experimenta vreodată în viaţă.".

Cu aceste referințe nu cred că mai e nevoie de alte argumente care să recomande această călătorie minunată unde știința și spiritualitatea se unesc într-un mod armonios și pe înțelesul tuturor...vizionare plăcută!


Articole conectate se găsesc aici-link, aici-link și aici-link. O serie de documentare care ar trebui să facă parte din "portofoliul" fiecărui pasionat de înțelegerea funcționării Întregului este seria Textura Cosmosului care se găsește aici (link 1), aici (link 2), aici (link 3) și aici (link 4). Seria "Informații care mi-au schimbat viața" poate fi accesată sub formă de listă aici-link
Cărțile pe care le recomand astăzi sunt conectate bineînțeles cu subiectul de mai sus și merită toată atenția:
"Universul elegant" - Brian Greene - comandă online aici-link;
"Cosmos" - Ervin Laszlo, Jude Currivan - comandă online aici-link;
"Peisajul cosmic" - Leonard Susskind - comandă online aici-link.
***
În cazul în care ai ajuns pentru prima dată aici, îți spun bun venit! 427 de articole așteaptă să-ți dăruiască informații minunate pentru suflet, minte și trup. Poți căuta mai ușor folosind listele "Articole recomandate", Resurse video și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


4 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Orice intalnire cu Nassim Haramein este un eveniment deosebit de placut pentru ca dispune de o inteligenta si o cultura stiintifica necomuna multor titrati in domeniu, reusind sa fie extrem de amuzant, explicit, convingator si amuzant in acelasi timp. Multumesc pentru propunere si efort!(E.A.)

Anonim spunea...

Fugi de-aici cu savantul minune Haramein! Are o singură diplomă şi aia de participare la o oarecare conferinţă. Ai măcar idee despre ce bate el câmpii acolo, sau ţi-a luat ochii cu vorbe meşteşugite şi întortocheate ce aduc a ştiinţă?
Cum să-l compari pe Einstein cu analfabetul ăsta ştiinţific?

Anonim spunea...

super.....fantastic, fara cuvinte :))

avocat Talpai C. spunea...

un savant de exceptie ! recunoscut de savantii de exceptie ai noilor vremuri !
prostimea insa nu stie ...