"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 1 februarie 2015

Miracolul din noi (+ recomandare film)

"Suntem născuți pentru a manifesta gloria lui Dumnezeu care este în noi. Nu este doar în unii dintre noi; este în fiecare. Și pe măsură ce lăsăm propria lumină să strălucească, dăm, în mod inconștient, altor oameni permisiunea de a face la fel." - Marianne Williamson - "Vârsta miracolelor" (link)

Cel mai frumos lucru pe care îl purtăm în noi este bunătatea - capacitatea de a-i ajuta pe ceilalți. Și nu vorbesc despre a dărui așteptând ceva în schimb. Nici despre a ajuta pe cineva pentru ca ceilalți să vadă asta și a crește în ochii lor. Vorbesc despre acele acte de bunătate nepremeditate, despre dăruirea necondiționată. Unii oameni spun: "sunt prea sărac pentru a dărui ceva", numai că nu este vorba întotdeauna despre a dărui ceva material.

Avem atât de multe de dăruit în noi. Un zâmbet sau un simplu gest pot valora mai mult decât darurile materiale și se întâmplă adesea ca ele să fie mult mai apreciate. Imaginați-vă ce valoare are pentru un om singur să fie ascultat și acceptat în același timp, fără să fie judecat pentru ceea ce spune, fără să fie privit de sus, fără să fie considerat slab sau neputincios pentru că se află într-o situație grea. Imaginați-vă ce valoare are o vorbă bună sau o simplă îmbrățișare pentru un om care nu are pe nimeni.

A dărui fără să așteptăm nimic în schimb - iată miracolul care există în fiecare dintre noi fără excepție (link).


Deși este greu de crezut, pe drumul dăruirii există și capcane. Oameni bine intenționați pot ajunge (din prea mult entuziasm 😁) în situația de a-și oferi ajutorul fără ca cineva să-l fi cerut, doar pentru că cei din fața lor arată (din punctul lor de vedere) ca și când ar avea nevoie de ajutor. Am mai vorbit despre asta într-un articol mai vechi aici-link, așa că nu mai dezvolt acum subiectul.

De aceea, primul principiu al ajutorului ar trebui să fie respectul - o atitudine care transformă mila în compasiune și ne ferește de situații în care am fi tentați să credem că avem toate soluțiile la problemele oamenilor de lângă noi.

Este ceea ce ne spune și Ernesto Sirolli (trainer de antreprenori) în speech-ul său amuzant de mai jos. Chiar dacă acesta se referă la un alt fel de ajutor decât cel de care vorbeam mai sus, are atât de multe argumente și le expune atât de frumos încât consider că merită să-l ascultăm, vizionare plăcută.. 💗


Dacă tot veni vorba despre miracolul din noi, mă bucur să recomand un film minunat pe care l-am vizionat de curând și care mi-a adus multă bucurie în suflet. Este vorba despre filmul "Poveste de iarnă" care este de fapt o poveste despre iubire și dăruire.. Adresă pentru vizionarea online aici-link sau aici-link.
***
Articole conectate prin "fire" vizibile sau mai subtile se găsesc aici-link, aici-link, aici-link și aici-link.
Cărțile pe care le recomand astăzi ne pot ajuta să găsim modul cel mai potrivit de a-i asculta pe cei dragi sau pe cei de care ne pasă (transportul cărților este gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
- "Arta de a asculta ce spun cei din jurul tău și succesul în viață" -Madelyn Burley-Allen- comandă online aici-link;
- "Învață să asculți" -Gary si Joy Lundberg- comandă online aici-link;
- "Cum să comunici...ascultând" -Mark Goulston- comandă online aici-link;
- "Ascultă-mă ca să te ascult" -Michael P. Nichols- comandă online aici-link;
- "Iubire fără condiții" -Paul Ferrini- comandă online aici-link.
***
În cazul în care abia ai ajuns pe această pagină, îți spun bine ai venit! Sper ca ceea ce vei găsi să răspundă întrebărilor și căutărilor tale, astfel încât să-ți placă să te întorci din când în când. Pentru a căuta mai ușor un subiect poți folosi lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



Un comentariu:

lin aura spunea...

sunt LinAura si doresc sa va multumesc pentru acest filmulet, dar acest domn cind vorbeste despre inexistenta infrastructurilor vorbeste despre desfiintarea natiunilor, adica despre suprimarea fortelor puse in comun... ceea ce normal si simplu se numeste RES PUBLICA, binele comun, statul adica natiuna... este oare inteleasa ideea? este management economic... din punct de vedere intreprenarial are un merit ca provoaca la initiativa... dar oare capitalismul este viitorul? de fapt exista el un viitor vizibil in ochii oamenilor cu elemente din trecut??? traim astazi un ultracapitalism globalizator diin punct de vedere financiar si mondialist din punct de vedere productie; dar oare ce este necesar pentru ca oamenii sa fie asigurati de o viata echilibrata si cu prima necesitate satisfacuta toti? din pacate eu cred cu forta - mai ales ca economia este si meseria mea de 41 de ani si am urmarit fenomenele cu mult interes, ca sa vad unde poate fi punctul de reusita intr o economie, fie ea de orice sistem ar fi - si raspunsul este clasr si simplu: NU EXISTA FACTORI DE REUSITA SIGURI CU PARAMETRII ACTUALI; iar acest domn spune o frumoasa poveste de dragoste economica... dar si aici am o parere foarte personala: DRAGOSTE ECONOMICA PERFECTA NU EXISTA... este o iluzie...

nu stiu ce este mai interesant:
ca un om de la polul nord maninca o portocala?
ca un african maninca carne de foca?
ca un japonez se plimba cu gheisa lui pe Champs Elysée?
sau ca un francez ce are principii universale traieste de buna voie in Amazonia?
sau ca fiecare acolo unde este ESTE BINE SI FERICIT... si ca ne putem vizita unii pe altii si gusta din traditia vietii fiecarei natiuni acolo pe pamintul pe care ea isi are obirsia...

LUMINA LUMINA LUMINA !