"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 11 ianuarie 2015

Cel mai important secret al vieții (+ recomandare film)

Multă vreme am crezut că viața este complicată. Am crezut că fericirea are o rețetă exactă și că cei care au găsit-o pot să o dea și celorlalți, bineînțeles cu garanția că va funcționa 😃.

Deși trăim într-o lume în care tiparele se înmulțesc (inclusiv în dezvoltarea personală) din ce în ce mai mulți oameni se conving că nu există o rețetă general valabilă și că nici nu ne bucură, nici nu ne liniștesc aceleași lucruri. Mă bucur pentru asta. Din ce în ce mai mulți oameni se conving că "3 pași", "5 principii" sau "7 sfaturi" nu ne vor aduce mai aproape de armonia interioară. Abia aștept să scriu despre asta un articol luuuung când voi reuși să-mi dilat mai bine timpul personal 😃.

Cel mai important secret al vieții pe care l-am descoperit după multe căutări și adevărate lupte interioare este faptul că unicitatea noastră necesită o rețetă unică pe care o putem descoperi doar noi înșine și că încercarea de a ne încadra în tipare de orice fel este o reală pierdere de timp și energie. Abia când Omul va fi încetat goana după rețete prezentate drept "general valabile" va avea energia necesară identificării ingredientelor rețetei sale unice.


În plus, am mai descoperit că eficiența rețetelor "general valabile" este invers proporțională cu complexitatea lor - cu cât sunt mai complicate (de către autorii lor) și sună mai pompos cu atât sunt mai departe de a fi utile în vreun fel. Desigur, mai dețin și alte secrete în afara celor dezvăluite aici pe blog în unele articole, însă le păstrez pentru seminariile pe care le susțin 😁, în fine, asta nu-i chiar o glumă 😃, vă aștept cu drag - link - voi anunța programul în zilele următoare.

Iată cât de simplu este secretul pe care l-a găsit Jim Carrey - unul dintre celebrii fani ai lui Eckhart Tolle..💗


Filmul pe care îl dau mai departe este unul care pune nu doar mintea ci și emoțiile într-o mișcare alertă. Se numește "Predestination" și cred că cea mai bună traducere în acest caz este "Predestinație" pentru că se referă la destinații în timp 😁. Adrese de vizionare online sunt aici-link sau aici-link.


O frumoasă prezentare pe care o face Jim Carrey lui Eckhart Tolle și un interviu de suflet pe care l-a acordat acesta cunoscutei realizatoare TV Oprah Winfrey se găsesc aici-link. Un alt material cu Eckhart Tolle consistent în informații foarte utile pentru viața cotidiană se găsește aici-link. De văzut documentarele de aici-link și aici-link.

Cărțile pe care le recomand sunt bineînțeles pe tema fericirii și a bucuriei de a trăi și cred că acoperă o destul de largă arie de puncte de vedere și implicit de gusturi ale cititorilor:
"Marea carte despre fericire" -autori: 100 de experți- comandă online aici-link;
"Secretul fericirii permanente" -Cecile Neuville- comandă online aici-link;
"Bucuriile înțelepciunii" -Yongey Mingyur Rinpoche- comandă online aici-link;
"Inteligența emoțională. Despre fericire" -D. Gilbert, A. McKee, G. Spreitzer- comandă online aici-link;
"Cum sa dai peste fericire" -Daniel Gilbert- comandă online aici-link;
"Despre fericire, viață și multe altele" -Dalai Lama- comandă online aici-link;
"Cum să-ți construiești fericirea" -Christophe André- comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată în acest spațiu virtual, îți urez bun venit! Ideea centrală a acestei pagini este Dezvoltarea Personală pe toate planurile. Poți căuta un subiect care să-ți placă utilizând cuvintele cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗



Un comentariu:

Inchirieri microbuze spunea...

Jim Carrey este un om de nota 10. Am gasit acest filulet acum putin timp, dar l-am parcurs cu mare placere. Ai reusit sa transmiti exact luicrurile esentiale pe aceasta tema. Astept urmatorul tau post, deoarece reusesti sa aduci mai aproape de mine toate ideile pozitive! Continua! La multi ani si sa ai un an minunat!