"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 20 februarie 2014

Informații care mi-au schimbat viața (37)

Procesul de adaptare la vremurile pe care le trăim nu este unul tocmai simplu. Suntem bombardați cu informații, acestea vin spre noi din toate direcțiile, sub diverse forme, dar încă sunt puțini cei care își fac timp să pună în aplicare esența acestor informații, motiv pentru care rezultatele întârzie să apară.

Unul dintre motivele pentru care practica este pusă pe locul doi, este poate și setea de cunoaștere - una dintre etapele transformării interioare (link1 , link2), și mă refer aici la acea perioadă în care este greu să ne oprim din citit, vizionat documentare, interviuri, etc. deoarece avem senzația că știm prea puține lucruri din câte sunt disponibile. Cum toate etapele sunt firești și (cel puțin pentru mine) nici o experiență nu o trăim în mod întâmplător, răbdarea și perseverența sunt singurele care ne pot conduce spre rezultate vizibile.

Deoarece relațiile cauză-efect ce conectează experiențele din viața noastră sunt mai greu de observat (astfel încât, dacă abuzez pe cineva, cu totul altcineva îmi va reflecta comportamentul), consider că este binevenit materialul video de mai jos - un interviu realizat de Lilou Mace cu remarcabilul autor Miguel Ruiz - scriitor mexican, shaman și profesor recunoscut pe plan mondial. Și spun că este binevenit deoarece acesta conține explicații clare privind modul cum putem discerne ceea ce ne reflectă lumea exterioară plus un instrument concret format din 4 principii în vederea clarificării sursei suferințelor noastre și construirii unor relații armonioase cu noi înșine și cu ceilalți.

Înainte de interviu, m-am gândit să dau mai departe și o povestioară minunată care se găsește în introducerea cărții sale "Cele patru legăminte" – carte ce expune pe larg cele 4 principii și modul lor de aplicare cu exemple din viața cotidiană (poate fi cumpărată de aici-link1 sau de aici-link2 cu transport gratuit). Iată povestea...
***
"Cu trei mii de ani în urmă, exista un om la fel ca noi toţi care trăia în apropierea unui oraş înconjurat de munți. Omul a studiat pentru a deveni doctor, dar nu era complet de acord cu tot ceea ce învăța. În inima sa simțea că trebuie să existe ceva mai mult decât era scris în acele cărţi.

Într-o zi, când a adormit într-o peşteră, el a visat că şi-a văzut propriul corp adormit. A ieşit din peşteră în noaptea cu lună nouă. Cerul era senin, iar el putea vedea milioane de stele. Apoi ceva s-a petrecut în interiorul său, ceva care i-a transformat viaţa pentru totdeauna. El şi-a privit mâinile, şi-a simţit corpul, iar apoi şi-a auzit propria voce spunând: „Sunt făcut din lumină; sunt făcut din stele”.

A privit din nou la stele şi a realizat că nu stelele sunt cele care creează lumina, ci lumina creează stelele. „Totul este făcut din lumină; eu sunt făcut din stele, a spus el, şi spaţiul dintre ele nu este gol (link)”. Şi a ştiut că tot ceea ce există este o fiinţă vie, iar lumina este mesagerul vieţii, deoarece este vie şi conţine în ea toate informaţiile.

Apoi a conştientizat că şi el era făcut din stele, deşi nu părea una cu acele stele. „Sunt în stele şi între ele”, a gândit el. Atunci, el s-a numit tonal, iar lumina dintre stele nagual, şi a ştiut că tot ceea ce creează armonia şi spaţiul dintre cele două este Viaţa sau Intenţia. Fără Viaţă, tonal-ul şi nagual-ul nu ar putea exista. Viaţa este forţa Absolutului, a Supremului, a Celui care a creat totul.

Iată deci ce a descoperit el: totul în existenţă este o manifestare a fiinţei vii pe care o numim Dumnezeu. Totul este Dumnezeu. Şi a ajuns la concluzia că percepţia umană este doar lumina ce percepe lumina. El a văzut că materia este o oglindă - totul este o oglindă care reflectă lumina şi creează imaginile acelei lumini - dând naştere lumii iluziei, Visul, care seamănă cu un fum ce nu ne permite să vedem cine suntem cu adevărat. „Noi, cei adevăraţi, suntem iubire pură, lumină pură”, a spus el.

Această realizare i-a transformat viaţa. Dintr-o dată, el a ştiut cine este cu adevărat, s-a uitat în jur la ceilalţi oameni şi la restul naturii şi a rămas uimit de ceea ce a văzut. El s-a regăsit pe el însuşi în tot ceea ce exista - în fiecare fiinţă umană, în fiecare animal, în fiecare pom, în apă, în ploaie, în nori, în pământ. Şi a văzut că viaţa amestecă tonal-ul cu nagual-ul în diferite moduri pentru a crea miliarde de manifestări ale Vieţii.

În acele câteva momente el a înţeles totul. Era foarte emoţionat şi inima sa era plină de pace. Cu greu putea să aştepte pentru a le spune şi prietenilor săi ceea ce descoperise. Dar cum ar fi putut explica toate acestea în cuvinte? A încercat să le spună ce a descoperit şi celorlalţi, dar ei nu-l puteau înţelege. Ei puteau vedea doar că se transformase, că din vocea şi din ochii săi radia ceva extraordinar. Au observat că el nu mai judeca pe nimeni şi nimic. El devenise altfel.

Putea înţelege pe oricine foarte bine, dar nimeni nu-l putea înţelege pe el. Ei credeau că el era o încarnare a lui Dumnezeu, dar el zâmbea când auzea aceasta şi apoi spunea: „Este adevărat. Eu sunt Dumnezeu. Dar şi voi sunteţi Dumnezeu. Suntem la fel, voi şi cu mine. Suntem imagini ale luminii. Suntem una cu Dumnezeu”. Dar nici aşa oamenii nu-l înţelegeau.

El a descoperit că el era o oglindă pentru restul persoanelor, o oglindă în care el se putea vedea pe sine. „Oricine este o oglindă”, a spus el. El s-a văzut în ceilalţi, dar nimeni nu l-a văzut pe el. Şi astfel, a conştientizat că toată lumea visa, dar fără a fi conştientă (link) de acest lucru, fără a şti cine sunt ei cu adevărat. Ei nu-l puteau vedea pe el în ei înşişi deoarece exista un perete de ceaţă sau de fum între oglinzi. Şi peretele de ceaţă era creat de interpretarea imaginilor luminii - Visul oamenilor.

Apoi, a ştiut că va uita curând tot ceea ce învăţase. Dorind să-şi amintească de-a pururi viziunea pe care a avut-o, s-a decis să-şi spună Oglinda Fumurie, astfel încât întotdeauna să ştie că materia este o oglindă, iar fumul este cel care ne împiedică să ştim cine suntem cu adevărat. El a spus: „Sunt o Oglindă Fumurie, deoarece mă văd pe mine în fiecare dintre voi, dar noi nu ne recunoaştem unul pe celălalt din cauza fumului dintre noi. Acel fum este Visul, iar oglinda eşti tu, visătorul."

Vizionare plăcută.. (* îmi pare rău pentru reclame, aparțin site-ului ce găzduiește materialul video; dreptunghiul pe care scrie "play"/"vezi în hd"/orice altceva - se închide din butonul x ce există pe fond transparent, după ce pornește video).


Cartea "Cele patru legăminte. Cartea Ințelepciunii Toltece" poate fi cumpărată de aici-link1 sau de aici-link2 cu transport gratuit. Celelalte articole din seria "Informații care mi-au schimbat viața" se găsesc aici (link).

În cazul când ai ajuns pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper să îți placă ceea ce vei citi sau viziona. Poți căuta mai ușor subiectul care te interesează utilizând lista "Articole recomandate" sau cea a cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişareUn comentariu:

ion adrian spunea...

Un om extraordinar. Cu adevarat extraordinar.