"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 8 iunie 2014

Recomandare film - Sub dom

În situații extreme de viață, când presiunile fizice, mentale și/sau emoționale se amplifică, suntem capabili de reacții pe care în zonele de confort (fizic/mental/emoțional) nici nu ni le-am fi imaginat. În astfel de situații credințele noastre sunt zdruncinate din temelii iar golul care rămâne până la stabilirea noului sistem de valori scoate la iveală din fiecare om tot ceea ce există negativ sub formă potențială în fiecare dar este negat de majoritatea.
Continui astăzi seria recomandărilor de filme cu un serial foarte generos în lecții de viață pentru toți oamenii care și-au ascuțit capacitatea de observație și transpunere în diverse situații dar și pentru cei care doresc dezvoltarea acestor abilități. Serialul se numește "Sub dom" și reprezintă ecranizarea romanului cu același titlu (link) al renumitului autor SF Stephen King. Serialul mă captivează (la prezent deoarece este în desfășurare, urmează sezonul 2) nu doar pentru povestea pusă în scenă ci mai ales pentru faptul că reflectă într-un mod aparte diversitatea de reacții pe care situațiile extreme din film le pot naște într-o comunitate izolată total de restul lumii. Frumusețea pe care eu am găsit-o în film constă în faptul că, deși izolarea scoate la iveală cele mai întunecate secrete ale fiecărui personaj, unele dintre acestea devin capabile să se autodepășească și să găsească în ele puterea de a dărui semenilor ajutor necondiționat, acceptare totală, compasiune și toate lucrurile pe care am dori cu toții să le accesăm mai des în noi înșine și să le vedem mai des manifestate în societatea în care trăim. Dincolo de acest aspect filmul oferă multiple ocazii de exersare a empatiei (link), de fitness mental și emoțional (link) - fiecare dintre acestea având un rol deosebit în autocunoaștere dar și în armonizarea relațiilor noastre cu ceilalți.
Serialul beneficiază de jocul impecabil al unor actori mai puțin cunoscuți: Mike Vogel (a jucat în "Culoarea sentimentelor" - link), Rachelle Lefevre (din seria Twilight), Natalie Martinez (din "CSI: New York" și alte seriale), Colin Ford (din "Deconectați" - link), Mackenzie Lintz, Alexander Koch și alții.
Este un serial în desfășurare, episoadele apărute se găsesc cu click AICI-link (*** grijă la reclame, nu dați click) Mai jos poate fi urmărit episodul 1 (pilot) din sezonul 1, vizionare plăcută!
(*Pentru a evita întreruperile în timpul vizionării: deschideți filmul, apoi dați click pe "pauză" pentru 2-3 minute până se încarcă suficient, apoi click pe "play" din nou.)


Romanul "Sub dom" a lui Stephen King poate fi cumpărat online (ambele volume) cu reducere de 25% cu un click aici-link - trasportul fiind gratuit oriunde în țară, iar celelalte romane ale sale cu reduceri substanțiale - cu un click aici-link (tot cu transport gratuit).
Dacă ai ajuns în căsuța mea virtuală pentru prima oară, îți urez venit! Ideea principală a acestei pagini este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Sper să găsești subiecte care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau cea cu cuvinte cheie, ambele fiind în coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


2 comentarii:

lichiresti spunea...

Romanul "Sub dom" a lui Stephen King
l-am citit de curand, dar nu stiam ca a fost transpus intr-un film...
O duminca placuta!

Anonim spunea...

multumesc pentru cele 13cepisoade. dar sezonul diu unde poate fi gasit?