"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 12 iunie 2014

Succesul, eșecul și dorința de a continua să creezi

"Când în viață totul îți merge bine, e ușor să crezi că toate se întamplă cu un motiv. E ușor să ai credință. Dar când lucrurile încep să meargă rău, devine foarte greu să-ți păstrezi credința, îți vine greu să nu te întrebi din ce cauză se întâmplă toate necazurile." - Allie (din serialul "Taken" - link)
Întradevăr, păstrarea entuziasmului în momentele când eșecul își face apariția în viața noastră reprezintă una din provocările vieții noastre, una pe care mulți o consideră un fapt imposibil de realizat. Și totuși este posibil. Dacă ne maturizăm suficient de mult (iar asta nu are nimic de-a face cu vârsta ci cu înțelepciunea) vom deveni capabili să observăm că eșecul face parte integrantă din învățare și că fără el nu avem cum să apreciem ce înseamnă succesul. Și nu este vorba doar despre a accepta eșecul sub această formă. Cred că putem să facem mai mult de atât. Putem ajunge chiar să-l simțim ca fiind motorul care ne poartă spre realizarea viselor noastre dragi iar asta să ne permită să păstrăm aprinsă flacăra entuziasmului.
Desigur, până să atingem această "performanță" în schimbarea de mentalitate, până să trecem dincolo de dualitate, merită măcar să ne amintim de acest mod de a privi lucrurile astfel încât să nu ne mai supărăm pe noi înșine, să nu ne mai autosabotăm (link) în momentele în care nu reușim să aducem armonia în viața noastră, când nu ducem la bun sfârșit proiecte sau în alte experiențe de viață mai puțin plăcute. Pot însă să vă asigur că această schimbare de mentalitate merită tot efortul deoarece simplifică foarte mult lucrurile, are un efect eliberator dar și unul terapeutic clar, nu doar asupra stării psihice ci și asupra stării de sănătate a corpului fizic.
Am găsit de curând un scurt discurs pe tema din titlu, iar pentru că m-a inspirat îl dau acum mai departe. Este vorba despre discursul lui Elizabeth Gilbert - autoarea bestseller-ului "Mănâncă, roagă-te, iubește" (după care s-a făcut filmul cu același titlu - link) și a mai multe cărți de succes pe plan internațional.  Minunat și profund, vizionare plăcută !


Cărțile lui Elizabeth Gilbert au fost traduse și în limba română și reprezintă un răsfăț pentru minte și suflet:
"Mănâncă, roagă-te, iubește" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Semnătura tuturor lucrurilor" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Pelerinii" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Ultimul bărbat american" - comandă online aici-link - transport gratuit;
"Și am spus da - O poveste de iubire" - comandă online aici-link - transport gratuit;
Un alt discurs al lui Elizabeth Gilbert se găsește aici-link, iar în caz că nu ați văzut încă ecranizarea romanului "Mănâncă, roagă-te, iubește" îl puteți viziona aici-link. Articole conectate se găsesc aici-link, aici-link și aici-link.
Dacă ai ajuns pentru prima dată în micul meu univers, îți urez bun venit! Sper să găsești subiecte pe placul tău și să revii din când în când. Pentru a căuta mai ușor poți folosi listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Te poți conecta cu artiolele blogului oferindu-i un Like. Te mai aștept,
cu drag   *>:D< îmbrăţişare

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...