"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 17 iunie 2014

Vindecarea de nefericire

Una dintre sursele principale ale nefericirii noastre este încăpățânarea cu care ne opunem curgerii Vieții. Ne încăpățânăm să rămânem în diverse situații chiar ele nu mai sunt confortabile, ținem cu dinții de relații chiar dacă acestea nu mai sunt armonioase, insistăm să cerem celorlalți ceea ce noi nu ne oferim nouă înșine, încercăm să oprim timpul (sau chiar să-l întoarcem) pentru a rămâne (sau reveni) în perioadele când ne este (ne era) "bine". Facem cam tot ce putem numai să n-o lăsăm să curgă liber. Apoi ne mirăm de ce Viața nu ne oferă iubirea pe care o căutăm cu atâta disperare, ba parcă ne-ar oferi din ce în ce mai multe prilejuri de nefericire. Desigur, nu întâmplător (link).
"Eu spun că iubirea este un sentiment natural care există în inima fiecăruia, că nu este şi nu ar trebui să mai credem că este, condiţionată de ceva sau de cineva.
A te iubi pe sine, la fel ca şi fericirea, reprezintă o decizie personală de a fi. Înseamnă a fi cine doreşti să fii, a fi liber, a-ţi găsi propriul sens în iubire, făcând doar binele şi a te împăca cu legea naturală de a fi în trecere pe aici, fapt care ne motivează să trăim azi, aici şi acum.
Până la urmă, suntem pe cont propriu şi nimeni nu e vinovat de nefericirea noastră!"

Citatul de mai sus aparține doamnei psiholog Gigi Ghinea - "un spirit liber, conştient de puterea divină a iubirii din inima noastră, a tuturor spiritelor libere de pe această planetă" - cum ea însăși se definește. Este un exemplu minunat că omul se poate vindeca singur de nefericire și că poate găsi (cu răbdare și voință) în interiorul său toate lucrurile pe care le caută în afară: Iubirea, Siguranța și Pacea. Este un exemplu despre care am mai vorbit pe blog mai demult aici-link. Evident, atât timp cât omul este preocupat să le caute în ceilalți, în relații, situații, statut social, bunuri, etc. nu găsește timp și energia observe toate aceste lucruri în interiorul său.

Despre cum s-a vindecat de nefericire, despre lucrurile care ne împiedică să observăm darurile minunate din interiorul fiecăruia dintre noi și despre alte lucruri ce țin de complexitatea funcționării minții noastre (mai ales de tiparele mentale ce rulează constant pe "fundalul" gândirii noastre) - într-un interviu extrem de interesant și de cald deopotrivă, interviu realizat de domnul conf.univ. Matei Georgescu la TVH. *Mulțumiri doamnei psiholog Gigi Ghinea pentru disponibilitatea de a împărtăși din experiența sa de viață; *Felicitări și mulțumiri domnului Matei Georgescu pentru invitații remarcabili pe care îi aduce în emisiuni și pentru căldura sufletească pe care o dăruiește în aceste interviuri. Vizionare plăcută prin ochii sufletului..


Cărțile publicate de doamna psiholog Gigi Ghinea sunt:
"Iubirea care vindecă" - comandă online aici-link;
"Cum m-am vindecat de nefericire" - comandă online aici-link;
"Respiră, iubește și taci" - comandă online aici-link.
Alte cărți care pot aduce clarificări prețioase pe drumul transformării interioare:
"Iubește-te pe tine însuți și vindecă-ți viața" - Louise L. Hay - comandă online aici-link;
"Cine ai fi tu fără povestea ta?" - Byron Katie - comandă online de aici (link);
"Iubește ceea ce este" - Byron Katie - comandă online de aici (link).
***
Recomand bineînțeles și celălalt interviu cu doamna Gigi Ghinea - click aici-link. Dintre toate documentarele pe care le-am adus pe blog, eu cred că merită văzute cele ce există aici-link-1 și aici-link-2, iar dacă ar fi să aleg doar patru dintre numeroasele articolele care există aici dedicate vindecării de nefericire, atunci aș recomanda pe cele care există aici (link), aici (link), aici (link) și aici (link).
***
Dăcă ai ajuns pentru prima dată aici, îți spun bun venit! Astăzi Universul meu a "împlinit" 400 de articole. Ar fi aproape imposibil să nu găsești ceva care să-ți placă :)) Poți folosi listele "Articole recomandate", "Resurse video" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta) pentru a căuta mai ușor subiectul dorit. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna ziua tuturor...va multumesc pentru ca existati ca sa ne treziti ,sa constientizam ca suntem vii ,traitori de viata ,nemuritori ,frumosi,luminosi..ce-om avea de impartit ?! ...si pana cand ?!...cert este ca numai iubind neconditionat suntem noi insusi cei adevarati ,puri si desavarsiti ...Va iubesc si BUNUL DUMNEZEU sa va ocroteasca fiecare gand si sa va inspire infinit...Cu drag,Gina