"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 18 septembrie 2014

Informații care mi-au schimbat viața (49)

Acum câteva luni am auzit la radio un fragment dintr-o știre în care se anunța rezultatul unui studiu făcut de un grup de oameni de știință privind eficacitatea antibioticelor. Studiul a arătat că în ultimii ani eficacitatea acestora a scăzut și că peste 15-20 de ani acestea nu vor mai avea nici efect (nu cunosc sursa deoarece nu am prins știrea de la început și nu am considerat necesar să caut pe net). Desigur, aceasta nu este o informație care să bucure pe cineva însă, cel puțin pentru mine, vine ca un lucru firesc. Spun asta deoarece bănuiam că va veni o vreme când vom fi "forțați" să ne adaptăm și să ne vindecăm singuri - fără medicamente, fără tratamente naturiste, fără nimic "exterior".

Chiar dacă nu e o știre care să fi făcut înconjurul lumii pe prima pagină a ziarelor sau în primele minute ale știrilor tv, poate din alte motive, din ce în ce mai mulți oameni încearcă să înțeleagă de ce unele tratamente funcționează pentru unii dar nu funcționează pentru toți sau mai general - de ce unii se vindecă și alții nu.

Materialul video pe care-l aduc astăzi în atenție vine să aducă lămuriri în această direcție dar și în privința funcționării ființei umane ca întreg. Este vorba despre o conferință susținută de doi oameni minunați care au adus științei foarte multe informații noi de o valoare extraordinară:

Rupert Sheldrake - biochimist, biolog, autor al teoriei rezonanței morfice, autorul a 10 cărţi și a peste 75 de lucrări științifice. A studiat la universităţile din Cambridge şi Harvard apoi a fost profesor la Cambridge.

Bruce Lipton - biolog remarcabil, specialist în genetică, foarte cunoscut pe plan mondial datorită ideii sale revoluționare că genele și ADN-ul pot fi modificate odată cu schimbarea credinţelor unui om și contribuției sale în epigenetică. Parcursul său științific și articolele publicate se găsesc aici-link.Conferința de mai jos este una consistentă din punct de vedere al informațiilor și are două puncte forte: 1. se remarcă printr-un limbaj ce poate fi înțeles de către toți oamenii (indiferent de pregătire) și 2. conține răspunsuri la întrebările celor din sală (întrebări pe care și le pun majoritatea oamenilor interesați de cunoaștere și de funcționarea organismului nostru). Iată doar două extrase din ceea ce spune Bruce Lipton:

"Există această problemă, despre care chiar vreau să vorbesc, când credem că vieţile ne sunt dictate de credinţele conştiente şi dorinţele şi cererile şi poftele noastre. Apoi, când asta nu merge, mereu ne uităm în jur, spunând că nu poate fi vina noastră, fiindcă astea sunt lucrurile dorite de mine. Şi se dovedeşte că 95% din viaţa noastră se derulează în baza unei programări subconştiente, numai 5% provine din mintea conştientă. Şi e relevant că, dacă nu eşti conştient de programarea din subconştient, atunci nu eşti conştient de 95% din ceea ce ţi se întâmplă în viață şi asta e ceva critic."

"Există o dinamică între vindecător şi pacient: cât de mult vor să se vindece, cât de mult le va permite subconştientul s-o facă. Există și o altă parte critică: mulţi oameni nu vor să se vindece, dintr-un motiv foarte simplu. Când erau tineri, atunci au primit mare parte din afecţiune şi, îmbătrânind, subconştientul spune: "Cum voi mai obţine ceva iubire ?" Şi răspunsul (din subconștient) este: "Revino la program şi îmbolnăveşte-te iar !" Şi e foarte dificil să vindeci pe cineva care are beneficii din a fi bolnav. Deci nu-i ceva simplu. Nu va funcționa numai fiindcă cineva 'spune' că vrea să se vindece."

Este un material care merită pe deplin să facă parte din seria "Informații care mi-au schimbat viața" și merită să facă parte din colecția fiecărui căutător de cunoaștere. *Mulțumiri domnului Marian Matei pentru traducere. Vizionare plăcută și cu folos.. (*fericiți vor fi cei care reușesc să parcurgă întreg materialul, care oricum nu e greu de parcurs deoarece pe alocuri discuția devine amuzantă)


Un articol ce conține un alt material cu Bruce Lipton se găsește aici-link
Recomand bineînțeles cărțile lui Bruce Lipton:
- "Biologia credinței" - comandă online aici-link;
- "Evoluția spontană" - comandă online aici-link sau aici-link;
- "Efectul de lună de miere" - comandă online aici-link.
singura carte a lui Rupert Sheldrake care a fost tradusă în limba română:
- "Rezonanța morfică. O noua știință a vieții" - comandă online aici-link sau aici-link.

Și dacă tot s-a discutat despre vindecare prin schimbarea mentalității, recomand cu căldură cărțile care m-au ajutat în ultimii ani: (*transport gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
- "Puterea vindecătoare a bolii" -T. Dethlefse, R. Dahlke- comandă online aici-link - registrul bolilor, tabel sinoptic al corespondenței dintre părțile corpului, organele sale și sensul lor simbolic;
- "Boala ca simbol. Manual de psihosomatică" -R. Dahlke- comandă online aici-link - compendiu cu 400 de tablouri clinice, peste 1.000 de simptome organizate în sistem alfabetic, regiunile corporale și organele în interpretarea lor simbolică pentru omul sănătos + registru cu simptomele maladive;
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link - un dictionar complet al bolilor și al afecțiunilor aflate în strânsă legătură cu conflictele generate de gânduri, sentimente și emoții, informații ce pot facilita înțelegerea simbolică, realizată de creier, și care ne ajută să conștientizăm conflictul ce generează o anumita boală;
- "Boala ca șansă" -R. Dahlke- comandă online aici-link;
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link;
- "De ce se îmbolnăvesc oamenii?" -Darian Leader, David Corfield- comandă online aici-link;
- "Secretele autovindecării" -Maoshing Ni- comandă online aici-link.


În cazul în care ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sper ca ceea ce vei găsi aici să fie util căutărilor tale. Poți alege un subiect care să-ți placă utilizând listele "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (coloana din dreapta). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna, Adina, a disparut video-ul :-)
Il poti reincarca?
Multumesc mult

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
L-am reîncărcat acum. Să-mi lași un comentariu în caz că nu se deschide. :)