"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 7 septembrie 2014

Iubire versus frică - pentru sănătate

După cum știm, tot ceea ce simțim, gândim și/sau facem ne influențează starea de sănătate. Dar poate cele mai profunde efecte negative le are asupra noastră frica, aceasta producând: stres și anxietate, angina, aritmii, astm, alergii, hipertensiune arterială, dureri de cap, accidente vasculare cerebrale și multe altele. Cercetările din psihosomatică spun că există o legătură între frică și manifestarea acestor simptome sau boli și poate nu ar fi fost nevoie de studii neapărat având în vedere că oricine poate să observe reacțiile care au loc în corp atunci când ne este teamă.

Dată fiind importanța consecințelor pe care le are frica asupra sănătății noastre, dau mai departe astăzi o secvență dintr-un interviu cu renumitul biolog Bruce Lipton unde acesta explică ce înseamnă pentru sănătate a trăi în iubire versus a trăi în frică.

Pentru că nu este prima dată când promovez interviurile sale, acum reamintesc doar faptul că acesta este specialist în biologie celulară - fost profesor la University of Wisconsin's School of Medicine, foarte cunoscut pe plan mondial datorită ideii sale revoluționare că genele și ADN-ul pot fi modificate odată cu schimbarea credințelor noastre. Este de asemenea recunoscut și pentru punțile între știință și spiritualitate pe care le construiește permanent în articolele și conferințele pe care le susține în diverse țări ale lumii.

Sunt informații la fel de importante ca și acelea pe care Lissa Rankin le-a comunicat în discursurile sale de aici-link și aici-link, așa că sigur merită date mai departe. *Mulțumiri Andrei Ivanov pentru traducere. Vizionare plăcută și cu folos..



Recomand bineînțeles cărțile lui Bruce Lipton:
- "Biologia credinței" - comandă online aici-link;
- "Evoluția spontană" - comandă online aici-link sau aici-link;
- "Efectul de lună de miere" - comandă online aici-link.

Iar pentru detectarea cauzelor psiho-emoționale ale bolilor, reamintesc trei dintre cărțile care mă sprijină de câțiva ani:
- "Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor" -Jacques Martel- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Puterea vindecătoare a bolii" -Thorwald Dethlefse, Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca simbol" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Boala ca șansă. Cum sa descifram mesajul ascuns al bolii" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link sau aici-link;
- "Cele 4 fețe ale monedei" -Ruediger Dahlke- comandă online aici-link;
- "Vindecarea cu ajutorul minții" -Lissa Rankin- comandă online aici-link sau aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Te așteaptă sute de articole cu informații utile și exerciții de  conștientizare, fitness mental și emoțional.. Lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta te pot ajuta să găsești mai ușor subiectele care te interesează. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


Niciun comentariu: