"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 20 iunie 2017

Oglindă, oglinjoară, ce-a mai rămas de... integrat?

"Ce înseamnă că exteriorul reflectă interiorul? Înseamnă că lumea în care trăim e un fel de oglindă gigantică, oglindă care reflectă mereu aspecte sau părți din noi înșine. Înseamnă că toți oamenii pe care îi atragem în viețile noastre sau de care suntem atrași oglindesc aspecte necunoscute, negate sau neasumate de noi înșine.

Funcționarea acestei legi exclude întâmplarea! În câteva tradiții spirituale care au intuit-o se repetă aproape obsesiv că nimic nu este întâmplător. Accidentele, coincidențele, evenimentele neașteptate apar astfel numai datorită ignoranței noastre. Mai exact, datorită incapacității notorii a minților noastre de a subîntinde ansamblul tuturor factorilor, fizici și nonfizici, care concură la nașterea unui eveniment, la producerea unui fenomen sau a unei întâlniri. Lumea pare a fi dominată de hazard când, în realitate, este expresia unei armonii incredibile, o potrivire la microsecundă sau nanometru a tot ceea ce se mișcă, fie acestea particule sau unde de energie." - fragment din cartea "Umbra" scrisă de Adrian Nuță (îmi pare rău că nu a mai fost editată și că nu mai poate fi cumpărată decât din anticariate).


Știu că mulți oameni au aflat deja de legea oglindirii, au citit despre asta, unii au acceptat și integrat informația, însă calitatea vieții lor (mai ales a relațiilor) nu s-a schimbat prea mult sau poate deloc. Asta se întâmplă deoarece unii nu știu cum să aplice această informație în viața de zi cu zi sau o aplică doar când experiențele pe care le trăiesc indică evident un tipar care se repetă. Un alt motiv pentru care lucrurile nu se schimbă vizibil și rapid este că umbra noastră are nuanțe care cer multă atenție, răbdare, perseverență și sinceritate cu noi înșine pentru a fi remarcate și integrate.

Aceste lucruri m-au făcut să mă bucur când Ada Bianca Anastasiu a ales ca temă "Umbra și rolul ei în evoluția spirituală" pentru ediția din acest an a festivalului "Evoluția Conștientă" care s-a desfășurat pe 27-28 mai în Cluj-Napoca. Dau mai departe astăzi înregistrările video din cadrul festivalului: conferința pe care am susținut-o - "Explorarea umbrei prin prisma legii oglindirii" și discuția "Umbra în viața de zi cu zi" la care am participat alături de Ada Bianca Anastasiu, Mădălina Marta și Mihaela Rotar.

Știu că timpul fiecăruia este prețios dar vă pot spune că ambele materiale merită vizionate și aduc clarificări importante, conferința oferind 7 practici zilnice de integrare a umbrei, iar discuția fiind prin multe..locuri foarte amuzantă 😁. (Notă: persoanele care au rămas abonate la newsletter-ul automat blogger este necesar să intre pe pagina blog pentru a viziona materialele video deoarece acestea nu sunt preluate în mod automat). Vizionare plăcută și.. cu folos.* Dacă vrei să faci schimbări în modul în care-i percepi pe ceilalți și să-ți armonizezi relațiile sau dacă treci printr-o experiență dificilă și ai nevoie de sprijin în găsirea unor noi perspective și clarificări - îți pot fi alături. Îmi poți scrie un mesaj pe adresa: adina.amironesei@yahoo.com și vom programa o ședință de consiliere. Despre mine găsești informații aici-link.
***
În completarea subiectului: Umbra noastră cea de toate zilele, Viața ca sport extrem (apropo de umbra colectivă) și bineînțeles, musai de (re)văzut: filmul documentar Efectul umbrei (link).
Recomand cărțile lui Adrian Nuță (de căutat prin anticariate) și cele ale regretatei Debbie Ford care nu ar trebui să lipsească din biblioteca nici unui om care dorește să înțeleagă esența naturii umane (*prețurile sunt simbolice iar livrarea se face gratuit pentru orice comandă oriunde în țară):
- "Partea întunecată a căutătorilor de lumină" - comandă online aici-link;
- "Secretul umbrei" - comandă online aici-link;
- "De ce oamenii buni fac lucruri rele" - comandă online aici-link;
- "Curaj" - comandă online aici-link;
- "Efectul umbrei" - Debbie Ford, Deepak Chopra și Marianne Williamson - comandă online aici-link sau aici-link.
și, în plus:
- "Partea luminoasă a părții întunecate" -Todd Kashdan, Robert BiswaS-Diener- comandă online aici-link.
***
Dacă ai ajuns pentru prima dată în căsuța mea virtuală, îți spun bine ai venit! Articolele pe care le vei găsi aici cuprind informații utile pentru dezvoltarea noastră dar și recomandări de filme sau materiale video ce aduc bucurie pentru suflet. Poți căuta un subiect care îți place folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag💗

Niciun comentariu: