"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 11 februarie 2014

Puterea transformatoare a muzicii

"De la începutul timpului omenirea a folosit muzica și dansul pentru a intra în comuniune cu Natura, cu Spiritul și Universul" - Goa Gil .

Muzica este unul dintre cele mai mununate "invenții" ale Omului, deși, sinceră să fiu, nu sunt întru totul convinsă că ideea este doar a sa :)) Puterea transformatoare a muzicii este deja cunoscută și știm cu toții că aceasta este utilizată în numeroase terapii cu rezultate minunate. Chiar nu-mi pot imagina viața fără muzică. Deși în ultima vreme ascult mai mult liniștea, știu că muzica e undeva acolo și o pot regăsi oricând am nevoie de sprijinul ei.

Dau astăzi mai departe un discurs de suflet al lui Benjamin Zander - dirijor și director muzical la Philharmonic Youth Orchestra. Acesta ne împărtășește într-un mod amuzant și pasional dragostea sa pentru muzica clasică și modul în care speră să "molipsească" cât mai mulți oameni cu pasiunea sa. Vizionare plăcută!


Despre pasiune și pasiuni se vorbește și în articolele de aici (link), aici (link) și aici (link).

Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual ne ajută să evoluăm și să devenim din ce în ce mai conștienți de natura realității și potențialul uman. Poți căuta un subiect anume folosind lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


2 comentarii:

Zmirc spunea...

Multumesc frumos de tot, Adina.

ion adrian spunea...

Absolut superb!
Cred ca multi copii care invata mai cu placere mai pusi de parinti sa cante la pian si care dupa patru ani (cam asta este cu adevarat termenul, verificat de mie desigur fara sa stiu astea) daca ar vedea acest filmulet cred ca nu ar renunta si si-ar oferi sansa chiar sa cante bine.Si desigur sa iubeasca pe viata aceasta muzica.