"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 7 august 2014

Despre liniște și momentul Acum

"Atunci când pierzi contactul cu liniștea lăuntrică, pierzi contactul cu tine însuți. Când pierzi contactul cu tine însuți, te pierzi în lume. Sensul cel mai lăuntric al finței și al personalități tale este inseparabil de liniște. Este Eu Sunt-ul, mai adânc decât numele și formă." - Eckhart Tolle.

Mi-era dor de cuvintele lui Eckhart Tolle, de fapt nu de cuvinte ci de esența a ceea ce transmit ele, de liniștea lor. Și m-am gândit că poate nu sunt singura care mi-e dor. Așa că am tradus un mic material special, unul care consider ca are valoare terapeutică din mai multe puncte de vedere. Îl puteți descoperi mai jos.

Pentru efect maxim este de preferat audiția în căști (sau măcar la un volum considerabil) și este necesar să lăsați deoparte orice alt lucru care v-ar putea distrage. Nu pentru mult timp. Doar pentru 13 minute. Vă asigur că cele 13 minute de concentrare a atenției doar la acest material vă vor fi răsplătite înmiit. Vizionare plăcută prin ochii sufletului... (* îmi pare rău pentru reclame, aparțin site-ului ce găzduiește materialul video, dreptunghiul pe care scrie "play" se închide din butonul x ce există pe fond transparent.)


Nu am făcut o prezentare mai consistentă și nu am simțit să extind subiectul despre momentul prezent sau despre Eckhart Tolle deoarece am făcut-o deja în alte articole anterioare: aici-link, aici-link și aici-link. Despre esența realității și interconectarea lucrurilor se vorbește și aici-link, despre iluzia timpului merită toată atenția documentarul de aici-link, iar despre percepțiile noastre cu privire la realitate aici-link. Despre experiența "Eu Sunt" - o conferință deosebită aici-link.

Cărțile pe care le recomand astăzi sunt bineînțeles ale lui Eckhart Tolle - care au ajuns bestseller în întreaga lume, cărți pe înțelesul tuturor, aproape de sufletul tuturor:
"Liniștea vorbește" - comandă online aici-link;
"Puterea prezentului" - comandă online aici-link;
"Puterea prezentului - ghid practic" - comandă online aici-link;
"Un Pământ nou" - comandă online aici-link;
"Puterea prezentului" (*audiobook) - comandă online aici-link.
***
Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sunt 425 de articole în care să găsești lucruri utile căutărilor tale și aproape de suflet. Poți căuta mai ușor folosind listele "Articole recomandate" și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   


5 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc pentru traducere!

Anonim spunea...

Buna Adina!
Imi pare evident ca spusele lui E.T. nu se adreseaza mintii, care se blocheaza si ramane confuza in fata unor asemnea adevaruri. Habar nu am cum sa procesez asemenea informatii si daca trebuie sa le procesez sau numai sa le las sa curga prin mine si sa le permit sa miste ceva din interiorul meu, evident deranjat, conform spuselor autorului. Multumesc! (E.A)

Marin Claudian-Liviu spunea...

Buna Adina,
Sunt Liviu Marin.
Eu "ma chinui" sa ajung la zi cu toate bunatatile de pe blogul tau si tu vii mereu cu altele(bineinteles ca glumesc).Nu te opri,chiar daca uneori poate ca mai si obosesti. Te inteleg.
Nu esti numai tu singura careia iti era dor de Eckhart Tolle si de vocea lui cu o deosebita terapie pentru suflet. Pentru mine,el si Gangaji au o putere extraordinara de a se face intelesi privind incarcatura mesajului transmis,intr-un mod simplu, plin de puritate si caldura.
Iti multumesc pentru munca ta, utila si altora. Asta de fapt,cred ca este o parte din rostul existentei noastre, a da mai departe din ceea ce cream fiecare.
Liviu
P.S. Mi-a placut in mod deosebit "Recunostinta".
Zilele trecute am vazut pe youtube filmul "Bakhita". Cred ca este de prin 2009. Este subtitrat in romana. Nu stiu daca l-ai vazut. Daca ai timp si dispozitie sa-l vezi,spune-mi daca ti-a placut.

nicoleta spunea...

Multumim pt frumoasele subiecte/video-uri pe care ni le propui. Eckhart Tolle e un mare maiestru spiritual si faci foarte bine ca il aduci la indemana tuturor. As dori sa pun o intrebare: ce stii despre biodescodificare?

Adina Amironesei spunea...

@ Nicoleta:
Am vorbit de multe ori despre blocajele corpului fizic și despre decodificarea semnificațiilor acestora în articolele care sunt aici și în interviuri. Mai detaliat o fac la seminarii. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...