"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 7 august 2014

Despre liniște și momentul Acum

"Tăcerea este utilă, dar nu ai nevoie de ea pentru a descoperi liniștea. Chiar și atunci când e zgomot, poți să fii conștient de liniștea din spatele zgomotului, de spațiul în care se produce zgomotul. Acela este spațiul lăuntric al stării de conștiință pură, conștiința în sine.

Poți deveni conștient de conștiință ca fiind fundalul în care se nasc toate percepțiile senzoriale și toate gândurile tale. Să devii conștient de conștiință înseamnă apariția liniștii lăuntrice." - fragment din cartea "Liniștea vorbește" scrisă de Eckhart Tolle
***
Mi-era dor de cuvintele lui Eckhart Tolle, de fapt nu de cuvinte ci de esența a ceea ce transmit ele, de liniștea lor. Și m-am gândit că poate nu sunt singura care mi-e dor. Așa că am tradus un material special ce consider că are valoare terapeutică din mai multe puncte de vedere. Îl puteți descoperi mai jos.

Pentru efect maxim este de preferat audiția în căști (sau măcar la un volum considerabil) și este necesar să lăsați deoparte orice alt lucru care v-ar putea distrage. Nu pentru mult timp. Doar pentru 13 minute. Vă asigur că cele 13 minute de concentrare a atenției doar la acest material vă vor fi răsplătite înmiit. Vizionare plăcută prin ochii sufletului...


Articole conectate: aici-link, aici-link. Despre esența realității și interconectarea lucrurilor se vorbește și aici-link, despre iluzia timpului merită toată atenția documentarul de aici-link, iar despre percepțiile noastre cu privire la realitate aici-link. Despre experiența "Eu Sunt" - o conferință deosebită aici-link.

Cărțile pe care le recomand astăzi sunt bineînțeles ale lui Eckhart Tolle - bestseller în întreaga lume, cărți pe înțelesul tuturor, aproape de sufletul tuturor:
- "Puterea prezentului" - comandă online aici-link;
- "Puterea prezentului - ghid practic" - comandă online aici-link;
- "Liniștea vorbește" - comandă online aici-link;
- "Un Pământ nou" - comandă online aici-link.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți urez bun venit! Sunt peste 400 de articole în care să găsești lucruri utile căutărilor tale și aproape de suflet. Poți căuta mai ușor folosind listele "Articole recomandate" și cea cu cuvinte cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗



5 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc pentru traducere!

Anonim spunea...

Buna Adina!
Imi pare evident ca spusele lui E.T. nu se adreseaza mintii, care se blocheaza si ramane confuza in fata unor asemnea adevaruri. Habar nu am cum sa procesez asemenea informatii si daca trebuie sa le procesez sau numai sa le las sa curga prin mine si sa le permit sa miste ceva din interiorul meu, evident deranjat, conform spuselor autorului. Multumesc! (E.A)

Marin Claudian-Liviu spunea...

Buna Adina,
Sunt Liviu Marin.
Eu "ma chinui" sa ajung la zi cu toate bunatatile de pe blogul tau si tu vii mereu cu altele(bineinteles ca glumesc).Nu te opri,chiar daca uneori poate ca mai si obosesti. Te inteleg.
Nu esti numai tu singura careia iti era dor de Eckhart Tolle si de vocea lui cu o deosebita terapie pentru suflet. Pentru mine,el si Gangaji au o putere extraordinara de a se face intelesi privind incarcatura mesajului transmis,intr-un mod simplu, plin de puritate si caldura.
Iti multumesc pentru munca ta, utila si altora. Asta de fapt,cred ca este o parte din rostul existentei noastre, a da mai departe din ceea ce cream fiecare.
Liviu
P.S. Mi-a placut in mod deosebit "Recunostinta".
Zilele trecute am vazut pe youtube filmul "Bakhita". Cred ca este de prin 2009. Este subtitrat in romana. Nu stiu daca l-ai vazut. Daca ai timp si dispozitie sa-l vezi,spune-mi daca ti-a placut.

nicoleta spunea...

Multumim pt frumoasele subiecte/video-uri pe care ni le propui. Eckhart Tolle e un mare maiestru spiritual si faci foarte bine ca il aduci la indemana tuturor. As dori sa pun o intrebare: ce stii despre biodescodificare?

Adina Amironesei spunea...

@ Nicoleta:
Am vorbit de multe ori despre blocajele corpului fizic și despre decodificarea semnificațiilor acestora în articolele care sunt aici și în interviuri. Mai detaliat o fac la seminarii. :)