"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

vineri, 8 februarie 2013

Durerile nașterii unei noi viziuni asupra Lumii [documentar nou]

"La Răscruce de Drumuri" este un documentar nou (din decembrie 2012) care aduce argumente noi în vederea schimbării mentalității la nivel de societate plecând de la nivel individual pentru a crea însfârșit Noua Lume în care să trăim cu toții în deplină armonie.

Documentarul conectează informații în majoritate noi astfel încât explică foarte clar necesitatea acestei schimbări pe care trebuie să o facem fiecare, în mod individual dar împreună. Realizarea aparține lui Joseph Ohayon - regizor, scriitor și speaker - cunoscut pentru abilitatea sa de a aduna piesele puzzle-ului informațional actual și pentru aceea de a avea o privire de ansamblu asupra întregului numit Lumea noastră. Joseph Ohayon scrie și realizează documentare și este gazdă a unor talk-show-uri de televiziune din Israel și SUA, și, de asemenea, susține prelegeri ce care au ca subiect principal necesitatea adaptării noastre la o lume tot mai interconectată.

După descrierea regizorului - "Filmul explorează adâncimi ale condiției umane actuale și apariția unei noi viziuni asupra lumii, viziune care să recreeze lumea noastră de la interior spre exterior."

Documentarul aduce împreună descoperiri și constatări din biologie, psihologie, științe de rețea (network), știința sistemelor, afaceri, cultură și mass-media, dezvăluind mecanismele interioare ale experienței umane în secolul XXI și îndemnând pe cei ce îl vizionează să "iasă din cutie" și să conteste presupunerile/prejudecățile lor despre cine suntem cu adevarat, și de ce facem ceea ce facem. Toate aceste informații sunt plasate în contextul evolutiv actual: tulburări sociale, dezastre naturale și economice și alte eșecuri - context care ne-a adus în situația pe care o trăim astăzi. Acest context pregătește pașii unei noi viziuni integrate asupra lumii, viziune care își croiește drum prin puterea rețelelor sociale în prim-planul conștiinței noastre personale și colective.

Filmul oferă o imagine proaspătă asupra realității noastre pentru toți cei care îl vizionează și o chemare clară pentru toți cei care poartă în interiorul lor semințele ce vor naște noua viziune asupra Lumii.

În cadrul filmului apar intervenții ale unor cunoscuți oamenii de știință, gânditori și mari vizionari precum: Amit Goswami, Neale Donald Walsch, Elisabet Sahtouris, Bruce Lipton, Peter Joseph (creatorul seriei „Zeitgeist), Caroline A. Miller, Nicholas Christakis, James Fowler, Michael Laitman, Ervin Laszlo, Dean Radin, Dave Sherman, Annie Leonard, Jairon G. Cuesta, și John St. Augustine.

Calitatea acestui documentar îl face să se încadreze foarte bine în seria pe care o derulez pe acest blog sub titlul "Informații care mi-au schimbat viața" și cred că merită toată atenția noastră. Vizionare plăcută!


Link alternativ aici-link. Celelalte filme documentare din seria "Informații care mi-au schimbat viața" se găsesc aici (click!).
În spiritul “sharing is caring” (= a distribui înseamnă a-i prețui pe cei cărora le distribuim materiale) vă propun să dați mai departe acest link pentru a participa cu toții la plantarea semințelor ce vor naște această nouă viziune asupra Lumii în Armonie.


Dacă ești pentru prima dată aici, îți spun bine ai venit! Toate articolele și materialele pe care le vei găsi în acest spațiu virtual au darul de a ne ajuta să creștem și să restabilim armonia în viața cotidiană. Poți căuta un subiect anume utilizând lista cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


8 comentarii:

Anonim spunea...

S cimbarea de care se vb -este aici se va face , insa nu prin puterea oamenilor , doaR PRIN PUTEREA cREATORULUI , !!!!!cOMPETITIA CARE EXISTA VINE DE LA DUSMANUL VIETII SATAN , ceea ce nu inteleg oamenii este ca:D-zeul nevzut al acestei lumi rele care a minat oamenii pe marginea dezastrului , nu poate fi ucis , doar de catre oputere superioara omului .Nici o arma inventata de om nu il poate ucide .pt ca el detine intr-o anumita masura controlul vietii,,,...Armaghedonul Biblic este o necesitate pt a elimina puterea lui Satan cit si corporatii;le corupte de el, religia, politica si comertul, 666... PROPRIETARUL pamintului a trasat in urma cu 6000 de ani un destin bun rase-i umane ,acel destin se afla in buna guvernare al creatorului , si nu al omului !!!dupa 600o de ani inca oamenii tot nu inteleg valoarea adevarate-i guvernari si nici nu-l aleg de aceea sunt incontinuare expusi influentei celui RAU , SI MERG DIN RAU IN MAI RAU ... solutia este in miinile Lui , El a ales guvernul perfect pt intregul univers , nu numai pt pamint .. Guvernul lui D-zeu si-a inceput activitatea 1914 pt a nimici acest guvern Satan a declansat primul razboi mondial di istoria omeniri si neamul omenesc a avut parte de o schimbare , insa nu in bine ,, deaorece desi instiintati guvernele pamintului nu au cedat guvernarea imparatului ceresc intronat,,ISUS'' peste pamint conf Psamului 2 si Ps 110:1,2,3,,,,

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
Nu cred în conceptul de Satan așa cum îl definește religia.
Răul există în fiecare dintre noi, diferă doar măsura în care îl manifestăm. Atâta vreme cât vom continua să pasăm responsabilitatea faptelor noastre pe altcineva, pe o entitate imaginară, atâta vreme cât ne vom imagina că cineva foarte rău conduce lumea iar noi nu putem face nimic, atunci chiar așa va fi - nu vom putea face nimic.
Există în fiecare dintre noi o forță pe care puțini o cunosc cu adevărat. Dacă unim aceste forțe în vederea realizării lumii descrise în film, această lume se va naște cu siguranță.
Despre bine și rău - așa cum le văd eu - iată un articol detaliat aici (click!) :)

Libercugetatorul spunea...

@Adina Amironesei
O descriere mai potrivita nici nu cred ca puteati sa faceti, parca a-ti pus punctul pe I.
Daca majoritatea din noi am gandi asa, am schimba lucrurile in bine mai repede decat credem.
Felicitari pentru blog!

Anonim spunea...

Anonim; cine nu crede in Satan sisi ciraci sai evident nu crede nici in DUMNEZEU. SI cine nu crede in DUMNEZEU nu trebuie ascultat fiind sub puterea lui Satan

EUGEN spunea...

EUGEN;pt dna.ADINA Masura de manifestare a raului din noi de cine e data? de noi? de ce? de ingeri-in nici-un caz.DE dumnezeu-absolut exclusp-fiindca si-a trimis unicul fiu sa moara pe cruce pentru a putea fi iertate pacatele celor ce cred in EL.Entitatea de care vorbiti nu e imaginara e nevazuta dar exista cu certitudine altfel cum explicati atitea nelegiuiri,sinucideri,crime ,aruncarea pruncilor la tomberom,violuri incesturi,condamnarea la moarte si impuscarea a doi oameni fapturi ale lui DUMNEZEU in zi de CRACIUN cind nici porci nu se sunt taiati in aceasta zi.Vorbiti de forta care exista in noi. Care forta? forta fizica, psihica, morala ,profesionala,materiala? Te-ai gindit ca parerea ta despre Dumnezeu, nu are nici-o valoare? Ai cunva studii teologice inalte care sa-ti pernita sa faci astfel de aprecieri?Spui parca ca esti crestina dar nu cred ca stii macar CREZUL si daca il stii atunci edti fariseistac Sunt comvins ca astfel de postari aduc mai mult rau celor care le citesc si nu sunt bine ancorati in religia crestin ortodoxa. Poate asta e si intentia ta si atunci totul devine explicabil.Cei care au inceput sa te laude sunt de aceiasi parere cu tine din nestiinta si le place sa se vada la comentarii ca si ei au o parere la fel cu a ta si te lauda cit esti tu de desteapta.De te-am suparat iarta-ma dar mai indignat si nu am putut tacea.care e forta care m-a lmpins sa-ti scriu acest comentariu si cine m-a deterninat? Sa auzim de bine

ion adrian spunea...

Stimata dna Amironesei,
Am aflat de blogul dvs in urma unui film vazut la Nasul de la care am ajuns la blogul: http://dincolo-de-limite.blogspot.ro/2013/02/crossroads-documentar-2012.html unde am gasit respectivul film pe care blogerul il prezenta ca fiind preluat de la dvs si asa am ajuns aici. Voi posta si la dvs ce am postat pe blogul citat dar inca aflat in moderare:

"Raspunsul meu este ca solutia in planul economic este acceptarea postulatului(un postulat se accepta sau se respinge caci nu se demonstreaza, ci doar se constata necesitatea lui din consecintele care decurg, vezi postulatul paralelor) unei noi stiinte economice, de fapt a unei alte cai de dezvoltare social-economica a omenirii care transcede atat marxismul cat si capitalismul si care a fost numita de cei care o cauta fara insa sa o fi gasit :A TREIA CALE"

Unknown spunea...

Nu sunt un specialist , nici un om foarte citit ... dar in opinia mea pt o lume mai buna plina de armonie pace si fericire este nevoie ca fiecare om sa faca cat mai putin rau posibil si cat mai mult bine posibil( asa cum ctede fiecare de cuviinta ) intodeauna binele domina daca nu ar fi asa sar fi dus lumea asta demult.
Va urez tuturor cat mai multa lumina pace si armonie in suflet .

Unknown spunea...

Daca o mare parte dintre noi cred în ceva, este suficient pentru a face ca acel ceva sa se materializeze. Din acest motiv, e mai important sa stii de ce crezi un lucru, decât faptul ca îl crezi.