"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 31 martie 2013

Recomandare film - Fântâna

Deși suntem atât de diferiți și suntem ghidați de sisteme de valori diferite unul dintre lucrurile care ne unesc este căutarea, căutarea ca trăire, ca fenomen, dincolo de obiectul ei.
Unele căutări se termină rapid, altele au o durată mai lungă, dar cred că cea mai lungă căutare este călătoria în noi înșine, în Universul care suntem fiecare. Spun asta deoarece fiecare ființă este asemeni Universului Mare într-o continuă curgere, astfel încât, ceea ce cunoaștem astăzi în noi înșine capătă până mâine alte sensuri și semnificații. Doar cel care nu zărește întru totul linia orizontului interior poate spune că acest drum este unul ușor sau că l-a parcurs deja pe de-a-ntregul.
Filmul pe care îl recomand astăzi - "Fântâna" [2006] - deși este încadrat de IMDB la genul "romance/dramă/SF" - nu e doar atât, este mult mai mult și anume o călătorie în potențialele ce există în oameni, în fiecare dintre noi. Dar desigur, depinde de viziunea celui care privește. De aceea nu voi spune mai mult despre el decât că pentru mine a fost o călătorie transformatoare.
Filmul este preluat de pe acest site: (link), vizionare plăcută!


Dacă ești pentru prima dată aici și vrei să vezi și alte filme (artistice) pe care le-am recomandat le poți găsi aici (link) sau pe cele documentare aici (link). Celelalte subiecte tratate pe această pagină se găsesc în tabelul cuvintelor cheie din tabelul din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

4 comentarii:

IanculescuHimself spunea...

Uau, mi-am amintit de el, este un film exceptional. Mega profund si cu deosebit de multe intelesuri. Mie mi-a placut foarte mult, multumesc pentru reamintire, cred ca am sa-l revad.

ion adrian spunea...

Cred ca nu ai DESTINO, intalnire dintre Dali si Disney in fundal cu o oveste despre iubirea imposibila dintre Cronos si o muritoare.
Asa ca til trimit aici la postarea unui film deosebit si pus de tine la o data deosebita si importanta pentru familia mea:

http://webcultura.ro/destino-un-film-realizat-de-salvador-dali-si-walt-disney/

ion adrian spunea...

Erata: ti-l trimit aici, ....

Unknown spunea...

Este foarte profund filmul...multumiri pentu postare ...