"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 30 martie 2014

Ieșind la lumină - o poveste adevărată (+ recomandare film)

"Multe împrejurări îți sunt nefavorabile pentru ceea ce îți dorești. Nevoile altuia..., interesul altcuiva ce poate fi mai puternic decât al tău. Cred că oamenii devin frustrați când conștientizează cât de dură este viața. Așa ajung să-și piardă vremea cu frustrări și devin furioşi. Refuză să vadă realitatea începând cu problemele importante până la chestiunile cele mai mărunte. Acestea adunate îi fac să fie ceea ce sunt de fapt.

Deoarece am avut ocazia să mă autoanalizez datorită părinților mei, am avut șansa să văd cum toate lucrurile mărunte puse cap la cap conduc la un rezultat. Așa că nu am stat prea mult să mă întreb de ce lucrurile sunt așa și nu altfel."


Fragmentul de mai sus aparține lui Liz Murray - născută pe 23 septembrie 1980 în cartierul Bronx din New York într-o familie de dependenți de droguri. Faptul că ea este astăzi psiholog, autor și speaker motivational spune multe despre ascensiunea ei, cât a fost aceasta de dificilă și despre numărul și înălțimea limitelor pe care le-a depășit.

Cartea sa "Breaking Night: A Memoir of Forgiveness, Survival, and My Journey from Homeless to Harvard" a ajuns bestseller New York Times și a avut succes pe plan internațional, sper să fie tradusă și la noi. Iată un fragment dintr-un discurs pe care ea la susținut, doar ca să vedeți ce energie minunată are.. (îmi pare rău că nu am găsit timp să-l traduc)


Am vorbit despre Liz Murray deoarece filmul pe care îl propun spre vizionare este chiar povestea ei de viață 100% reală . Este un film tulburător deoarece povestea lui Liz este una greu de digerat chiar și "din afară", însă este plin de inspirație prin forța și determinarea cu care aceasta a depășit orice obstacol i-a ieșit în cale.

Filmul are titlul "Homeless to Harvard", scenariul este scris de Ronni Kern, iar în rolurile principale îi veți întâlni pe Thora Birch, Michael Riley, Robert Bockstael și Makyla Smith. Este un film emoționant, răscolitor care demonstrează încă o dată că nimic nu e im posibil atunci când vrei cu adevărat. Este și un bun exercițiu de imaginație și de fitness emoțional (link), ambele având valoare terapeutică.

Am preluat filmul de pe net, dar bineînțeles, pentru o vizionare de calitate recomand cumpărarea dvd-ului. Vizionare plăcută!


Dacă ai ajuns ai pășit pentru prima dată pragul căsuței mele virtuale, îți urez bun venit! Sper să găsești lucruri care să-ți placă și să te întorci din când în când. Pentru a căuta un subiect anume poți folosi lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag 💗


7 comentarii:

Viola spunea...

o poveste de viata in care m-am regasit, cu exceptia drogurilor din film.Dar dorinta de a merge din nou la scoala e uriasa!Dupa 3 semestre de mers la Colegiu in Bochum,Germania unde locuiesc,mi s-a interzis sa mai frecventez cursurile,trebuind sa fiu libera pt piata muncii(sunt somera).Am facut cancer de san si depresie.In iunie e un an de la operatie,ma simt bine si incerc din nou in vara asta sa intru la scoala,e tot ce-mi doresc de la viata! Bravo,Lizz,esti tare!Mi-ai dat curaj cu povestea ta!Dumnezeu sa te ocroteasca,wherever you are!Ce daca am 46 de ani?Niciodata nu e tarziu sa faci ceva frumos cu viata ta!
Mii de multumiri celor care au postat filmul.

Unknown spunea...

Adina....Dumnezeu te iubeste....ai cele mai frumoase lucruri din lume postate aici!Imparte Lumina permanent si nu vei regreta!
Iti Multumim!

Unknown spunea...

Iti multumim din suflet Adina...
Dumnezeu sa te binecuvanteze!
Sa nu renunt niciodata sa imparti Lumina!

Unknown spunea...

Este un film excelent care ne arata de ce suntem in stare, multumesc pentru acest film si pentru toate pe care le-am vazut. Ma bucur ca existati!!

energiainimii spunea...

Multumesc f mult ptr acest exceptional film Adina!
Faci o munca spirituala exceptionala si te felicit.
PACE, LUMINA SI IUBIRE!

Lidia spunea...

Un film de exceptie ! Un exemplu de a schimba toate piedicile in reusite!
Felicitari Adina pentru postari! Cand am nevoie de un impuls, caut si gasesc ceva pentru sufletul meu !
Si ce coincidenta, o prietena, tot Adina mi-a recomandat blogul tau !
O seara minunata iti doresc !

Anonim spunea...

Multumesc pentru acest film si pentru celelalte lucruri interesante pe care ni le oferi.