"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

Click pe banner pentru detalii

duminică, 4 noiembrie 2012

Un mod de a ne regăsi unii pe ceilalţi

Poate că una dintre cele cea mai mari necesități ale acestor vremuri, alături de analiza profundă interioară, este de a ne regăsi unii pe ceilalți și de a depăși prejudecățile ce ne despart.
Printre numeroasele însușiri care ne-ar putea apropia, deși pare greu de crezut, este vulnerabilitatea noastră. Pentru că, până să ne găsim puterea interioară, toți suntem vulnerabili fie că vrem sau nu să o recunoaștem.
Vulnerabilitatea noastră poate lua multiple forme și se manifestă în diferite "zone" ale ființei noastre, însă esența ei este aceeași. Dar cred că cea mai importantă caracteristică a vulnerabilității noastre este aceea că ne poate apropia.
Cum...?
Un om minunat care ne explică cum anume se întâmplă asta, este vorba despre Brené Brown - sociolog, profesor, cercetător și autor de renume, al cărui alt dicurs cald, interesant și nu în ultimul rând amuzant, l-am postat aici (click!).
Astăzi vă ofer un alt discurs al acesteia la fel de cald și aproape de suflet...
Vizionare plăcută!


Recomand cu drag cărțile lui Brené Brown - sunt balsam pentru suflet (transport gratuit oriunde în țară pentru orice comandă):
"Darurile imperfecțiunii" - comandă online aici-link;
"Ridică-te din propria ta cenușă mai puternic ca oricând" - comandă online aici-link;
Câteva păreri despre același subiect am scris/spus aici (click).
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

Alle. spunea...

Ce mult imi place ceea ce ai zis in prima fraza!

Florina R. spunea...

Da, ne apropie vulnerabilitatea noastra - adica, de fapt, umanitatea noastra ! Toti impartasim aceeasi umanitate imperfecta, dupa cum frumos spunea Andrei Plesu, de aceea e firesc sa ne simtim apropiati. Perfectiunea ne sperie, nu vulnerabilitatea !:)

Bine aleasa tema, si actuala, ca de altfel, toate temele tale ! Trebuie sa ne gandim, din cand in cand, la ceea ce ne apropie ca fiinte, si ca spirite.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...