"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

joi, 25 iulie 2013

Despre violența domestică și motivele tăcerii


Zilele trecute ascultasem la radio o știre conform căreia în Romănia la fiecare 48 de ore o femeie moare din cauza violenței domestice, iar pe internet am găsit o alta în care o statistică amintea că la fiecare 3 secunde (!) o femeie este bătută de partenerul ei de viață. În Rusia alte statistici spun că o femeie moare din aceleași motive la fiecare 24 de ore...Cutremurător.

Poate că puțină lume știe că anul trecut chiar de 8 martie s-a promulgat legea pentru prevenirea și combaterea violenței domestice (link) care prevede asistență juridică femeilor abuzate în familie și multe alte măsuri care să prevină adâncirea acestui tip de abuz.

Motivele pentru care femeile nu ies din relațiile în care sunt abuzate fizic și psihic sunt multiple plecând de la dependența emoțională, frica de repercusiuni, teama de singurătate, copiii pe care îi au împreună cu partenerul respectiv, neputința de a se întreține singure financiar, ratele comune la bănci sau alte stări complexe (link).

Pentru că tot am scris în articolul precedent și despre vampirismul energetic în relații și pentru că am găsit un discurs TED pe aceeași temă, iată-l ca o completare a ceea ce spuneam și ca o inspirație a acestei cutremurătoare realități. Este vorba despre discursul lui Leslie Morgan Steiner autoarea cărții "Crazy Love" ("Dragoste nebună") - mărturie a relației sale cu primul să soț care a abuzat-o pâna la amenințarea cu moartea de nenumărate ori. Dar mai bine o las pe ea să vă povestească despre motivele care au oprit-o să părăsească relația înainte de a se ajunge la asta...
 
***Felicitări din toată inima prietenelor mele dragi A., C. și L. (ale căror povești de viață le cunosc) pentru curajul extraordinar de a ieși din relațiile în care au fost prinse, vă îmbrățișez cu mare drag. Mult curaj celor care își vor înfrunta teama de azi înainte  


Dacă în viața ta există abuz într-un fel sau altul poate că o să-ți placă articolele de aici (link), cel precedent, cel de aici (link) sau acesta (link).
Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe această pagină, îți urez bine ai venit! Sper să găsești și alte subiecte pe placul tău în tabelul cu cuvinte cheie din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...