"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 20 iulie 2013

O poveste despre poezie și pasiune


Dintotdeauna mi-a plăcut să ascult povești de viață. Mi-amintesc când, copil fiind, îmi țineam capul în palme și cădeam în visare, trăind și simțind poveștile celor care treceau pragul familiei noastre. Era ca și cum aș fi mers în excursie în lumi paralele. Abia mai târziu mi-am dat seama cât de multe lucruri am învățat din acele excursii în poveștile trăite de ceilalți. De aceea mi-am păstrat până în zilele noastre obiceiul de a călători în povești de viață și în filme, după cum mulți dintre voi deja știu. :))

Am întâlnit zilele trecute un discurs care m-a cucerit și m-a inspirat într-un mod minunat, fapt pentru care m-am gândit să-l ofer mai departe aici. Este vorba despre Sarah Kay - o poetă a zilelor noastre care s-a gândit să "resusciteze" poezia recitată și să o transforme într-un act educativ și inspirațional în același timp. Aceste lucruri Sarah deja le realizează prin său proiectul V.O.I.C.E. împreună cu Phil Kaye.

Urmărind discursul ei, nu poți să nu observi că atunci când un om își urmează pasiunea rezultatul este întotdeauna fascinant, iar acel om radiază în jurul său o bucurie...molipsitoare. Discursul începe bineînțeles cu o poezie, una neobișnuită, vă asigur. Absolut minunat! Vizionare plăcută!


Aici (link) e o „mostră” a activităților pe care Sarah Kay și Phil Kaye le susțin.
Dacă este prima dată când ai pășit pragul acestui blog și îți plac poveștile de viață așa cum îmi plac și mie, atunci poți găsi altele emoționante în articolele de aici (link). Sau poți găsi subiecte care îți plac în tabelul din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

Anonim spunea...

Inspirata recomandare, atat in ceea ce priveste persoana in cauza cat si in ceea ce reuseste sa transmita in jur. Pe alocuri aduce cu Oana Pellea, eliberand prin ochi aceeasi lumina frumoasa, inspirand puritate, bunatate si mult curaj. Trebuie remarcat talentul actoricesc remarcabil, probabil innascut. Multumesc.

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
Și mie mi-a plăcut mult, emană toate lucrurile pe care le-ai spus și întradevăr puterea interioară a Oanei Pellea. Îmi pare rău că Oana Pellea are atât de puține apariții publice. Am pus pe blog doar una aici.
Mulțumesc pentru vizită și "semnul" pe care l-ai lăsat >:D<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...