"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

marți, 9 iulie 2013

Regăsirea puterii interioare


"Viata este un joc dur și halucinant, viața înseamnă salturi cu parașuta, înseamnă risc, înseamnă să cazi și să te ridici, înseamnă alpinism, înseamnă voință să ajungi în punctul cel mai înalt și să te simți nemuțumit." – Paulo Coelho

Pe parcursul acestui joc dur și halucinant există momente în viața fiecăruia în care pur și simplu simți că nu mai ai putere să mergi mai departe, în care renunțarea - cea mai ușoară cale - te tentează atrăgându-te ca într-un vortex.
Am trecut și eu prin astfel de momente și am fost martoră la alte sute de momente similare ale oamenilor pe care îi cunosc. Aș spune pe scurt: știu cum e, nu am uitat tăișul sclipitor al sentimentului de gol și neputință, dar chiar asta mă ajută acum să fiu alături oamenilor care trec prin astfel de stări.

Există însă și oameni care fac  mai mult decât să fie ajutor moral oamenilor care trec prin momente grele și astfel de gesturi voiam încă mai demult să promovez aici. Un exemplu minunat este acțiunea lui Cristian Onețiu care, în afara activităților firmei pe care o deține, a inaugurat la Kanal D emisiunea "Antrenorul"în cadrul căreia pune la punct programe specifice cu mentori potriviți pentru oameni care vor să-și găsească puterea interioară de a merge mai departe.
Pentru că îl consider un program de valoare, m-am gândit să vă dăruiesc astăzi una dintre edițiile acestei emisiuni în care puteți observa cum lucrează acest sistem de susținere. Vizionare plăcută!



În legătură cu acest articol sunt și articolele de aici (link), aici (link) dar și acesta (link).
Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe acest blog, bine ai venit! Sper să găsești și alte subiecte care să-ți placă în tabelul cu cuvinte cheie din coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc, interesant. As fi comentat mai multe, insa nu doresc sa iti rapesc din timp.
Cu simpatie, Eugen Aliciu

Razvan Ianculescu spunea...

Foarte interesant si motivational clipul.
Multumim Adina!