"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 12 ianuarie 2014

Recomandare film – O viață de rezervă

Experiențele prin care trecem sunt uneori foarte complicate. Deși ne-am obișnuit să judecăm oamenii și să-i catalogăm cu ușurință în "buni" și "răi", dacă suntem foarte sinceri măcar cu noi înșine, nimeni nu este doar "bun" sau doar "rău". Suntem și "buni" și "răi" și toate nuanțele de "culori" dintre aceste două extreme.

Filmul pe care îl propun astăzi reflectă foarte bine cât de complexe sunt unele situații de viață, ce acțiuni extreme pot face oamenii în situații limită și cum, chiar și în astfel de situații, unii dintre ei găsesc puterea de a dărui necondiționat. Este un film profund transformator pe mai multe planuri: concepții, percepții și emoții, mai exact terapeutic într-un mod holistic.

Pelicula reprezintă ecranizarea cărții cu același titlu scrisă de Jodi Picoult, o carte foarte apreciată, motiv pentru care a fost tradusă și a apărut și în România - poate fi cumpărată de aici cu 30% reducere (link). Scenariul este scris de către autoarea cărții împreună cu Nick Cassavetes și Jeremy Leven – ultimii doi fiind cunoscuți pentru scenariul apreciatului film "The Notebook" ("Jurnalul" - link). Veți întâlni în film pe Cameron Diaz, Jason Patric, Alec Baldwin dar și candoarea a două speranțe care promit cariere actoricești frumoase: Sofia Vassilieva și Abigail Breslin.

Am preluat filmul de pe acest site (link), dar bineînțeles, pentru o vizionare în condiții optime recomand cumpărarea dvd-ului. Mai jos este doar partea I, partea a doua o găsiți pe link-ul de sub video. Vizionare plăcută!


Link-uri alternative de vizionare aici (link).


Dacă ai trecut pragul micului meu univers pentru prima dată, îți urez bun venit! Sper ca ceea vei găsi aici să-ți aducă măcar un gram de bucurie. Ideea de bază a site-ului este dezvoltarea personală integrală așa cum am descris-o aici (link). Lista "Articole recomandate" și cea a cuvintelor cheie (din coloana din dreapta) te pot ajuta să găsești mai ușor subiectul dorit. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag  💗*>:D< îmbrăţişareNiciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...