"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Darurile bucuriei

Bucuria are un dar minunat: este molipsitoare! Dar nu este singurul. Bucuria vindecă și hrănește sufletul. Ne încarcă energetic și ne reamintește într-un fel subtil că toate limitele pe care credem că le avem sunt doar iluzii. Ea poate să ne unească dincolo de concepții și de judecăți, ne poate duce dincolo de dualitate într-un loc doar de ea știut. Nimeni altcineva nu are această...abilitate.
Avem un simț distinct pentru a "detecta" bucuria. Nu-i important să-l punem sub lupă și să-l studiem prin cine știe ce experimente. Important este că toți suntem dotați natural în acest sens. Doar intensitatea cu care simțim este puțin diferită. Aceasta este în funcție de măsura în care ne deschidem către a percepe și senzorial lumea în care trăim, nu doar spre a o studia și înțelege.
Ne-am ferecat cu multe zăvoare sufletul ca să nu ne mai doară. Diverse. Și am construit în timp ziduri după ziduri pentru a ascunde cât mai bine partea noastră cea mai sensibilă și cea mai de preț. Partea noastră sacră. Însă am pierdut din vedere că doar sufletul poate simți bucuria. Și astfel am ajuns să nu ne mai bucure cu adevărat nimic. Sau aproape nimic. Sau cel mult am ajuns să ne bucurăm la nivel superficial. Genul de bucurie care apare doar dacă are un motiv. Și când dispare motivul dispare și bucuria. Am uitat să ne bucurăm fără motivasemeni copiilor.
Peste cele multe ziduri bucuria nu poate răzbate. De aceea sufletul se simte singur și trist. Și asemeni unei flori neudate, acesta începe a se usca. Încetul cu încetul. Iar viața își pierde magia odată cu bucuria. De-aici încolo știți povestea...A descris-o foarte bine Andrew Solomon aici (link).
Singura "rețetă" valabilă, singura garantată, este să deschidem zăvoarele unul câte unul înainte ca acest lucru să devină o urgență. Înainte să ajungem la ultimul strop de aer. Fiecare pas spre noi înșine, spre sufletul nostru, spre sacrul din noi, va fi în același timp un pas către bucurie, către viața însăși.
***
De fapt...deja știți aceste lucruri. Mai bine să ne bucurăm teleportându-ne în momentul și spațiul din clipul de mai jos, unde TVR Iași a sărbătorit 22 de ani de viață. Mă bucur din toată inima că și în România s-a preluat această idee de a duce spectacolul dincolo de sălile strict destinate acestuia. Felicitări oamenilor minunați de la Opera Naţională Română din Iaşi, Adamos Brass, formaţiei Trigon, trupei de dans The Sky, coregrafului Adi Ştefan, formaţiei Millenium și toturor celor care au participat la organizarea acestui minunat eveniment!


Ceva frumos vă așteaptă și aici (link)aici (link) și aici (link).
Dacă ești aici pentru prima oară, își urez bun venit! Sper să găsești subiecte care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele fiind situate în coloana din dreapta. Dacă dorești să afli cât mai multe lucruri utile autocunoașterii și dezvoltării, te aștept cu drag la workshop-ul "Regăsirea Potențialului Interior" pe care îl susțin la București pe 25, 26 ianuarie ale cărui detalii se găsesc aici (link) (se deschide și dacă nu ai cont de Facebook).
Cu drag    *>:D< îmbrăţişare

7 comentarii:

Batranul Dan spunea...

Minunata aceasta Secventa de Viata Traita cu Trup , Minte si Suflet de acesti Oameni Minunati . Recunostinta si Apreciere pentru Creatorii acestui Moment Magic si bineinteles pentru tine, Adina .

Unknown spunea...

Sincere felicitar si La multi ani tuturor pentru acest mare dar minunat,si Va multumim foarte frumos! Aveti cu totii o inima mare!

lichiresti spunea...

Nu pot spune decat atat...minunat!
O duminica placuta iti doresc!

florentindraganescu spunea...

Sunt pentru prima oara aici, asadar Bine te-am gasit!! In al doilea rand, Bafta la workshop-ul "Regăsirea Potențialului Interior"

Anonim spunea...

foarte interesant articolulu. A fost o placere sa-l citesc!

axasport spunea...

interesanta aceasta postare, mi-a placut tare mult

Anonim spunea...

Oameni frumosi, suflete minunate....Multumesc pentru aceasta clipa de MAGIE. A.M.