"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 14 iulie 2013

Recomandare film - Grozavul

În lumea noastră guvernată de atât de multe tipare mentale aspectul fizic contează mult. Peste limita numită prima impresie puțini oameni sunt dispuși să treacă fie din lipsă de timp, din lipsa răbdării sau de cele mai multe ori din lipsă de interes.
Unul dintre tiparele lumi în care trăim este acela că "oamenii cu aspect de fotomodel au mereu succes în viață". Altul că "ei pot ajunge să-i ignore pe cei al căror aspect fizic nu iese cu nimic în evidență". Evident, nu-i mereu așa, dar deoarece acestea se întâmplă în majoritatea cazurilor au ajuns să devină prejudecăți foarte des întâlnite.

Filmul pe care îl propun astăzi - Beastly - aduce în prim plan consecințele valorizării excesive a aspectului fizic asupra comportamentului uman. Dincolo de asta, povestea emoționantă ne reamintește adevăratele valori, acelea care depășesc infinit valoarea frumuseții fizice. În plus, poate ca un bonus, povestea de iubire din film este una cu totul specială. 
Scenariul a fost scris de Daniel Barnz după o nuvelă a lui Alex Flinn, iar în rolurile principale sunt Alex Pettyfer, Justin Bradley, Mary-Kate Olsen și Vanessa Hudgens.
Un exercițiu de imaginație minunat! Iată filmul (preluat de pe acest site-link), vizionare plăcută!


Dacă ești pentru prima dată aici îți urez bun venit! Poți găsi alte filme (artistice) aici (link) sau documentare aici (link). Celelalte subiecte tratate pe această pot fi "detectate" urmărind tabelul cuvintelor cheie din coloana din dreapta. Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept
cu drag   *>:D< îmbrăţişare



11 comentarii:

Anonim spunea...

Subiectul clasic...in varianta moderna, doar ca printul si broscoiul sunt doar povesti...pentru printese!

Adina Amironesei spunea...

@ Anonim:
Toate lucrurile care ne înconjoară ne învață ceva, toate experiențele prin care trecem ne sunt în esență profesori.
Vizionarea unui film poate fi un bun exercițiu care ne dezvoltă nu doar imaginația ci ne și (re)conectează la anumite emoții. Asta doar dacă dorim să ne dezvoltăm.
Dacă nu, putem și să ne oprim la nivelul superficial vizionându-l doar ca pe o..."poveste pentru prințese". :)

Me spunea...

Sunt pentru prima oara aici si ma bucur ca te-am gasit.
Citesc si simt calmul, asezarea, intelegerea din spatele cuvintelor. E reconfortant.
Iti multumesc pentru urarea de bun venit de la sfarsitul fiecarui articol si pentru tot ceea ce gasesc aici!

Adina Amironesei spunea...

@ Me:
Mă bucur mult că îți place aici în căsuța mea!
Mulțumesc pentru găndul tău cald. Te aștept cu drag să vii ori de căte ori ai vreme ♥ >:D<

Andreea spunea...

Excelent film,balsam pentru suflet.Multumim

Anonim spunea...

Super filmul. Iti aminteste de valorile adevarate...

ion adrian spunea...

Adina,
De cand am revenit pe acest blog al tau, am urmarit mai multe filme fara sa le comentez neaparat. La asta am ceva de spus:
In copilarie bunica mea ne citea noua copiilor, dintr-o carte de povesti frantzuzeasca scrisa de o contesa de Segur(sec 19) si era acolo o poveste care m-a impresionat mult, asa ca am tinut minte si numele autoarei dar si al povestii.
Se numea Ourson si cred ca a inspirat si scenaristul acestui film(mai corect nuvelistul care a inspirat scenaristul) Voi cita din poveste un paragraf edificator la sfarsitul acesteia:

EXTRAIT Ourson, by Comtesse de SÉGUR page 128
Agnella et Violette s'installèrent donc près de leur cher malade. Bientôt le pauvre Ourson ne les reconnut plus; il avait le délire; à chaque instant il appelait sa mère et Violette, et il continuait à les appeler et à se plaindre de leur absence pendant qu'elles le soutenaient dans leurs bras.
Agnella et Violette ne le quittèrent ni jour ni nuit pendant toute la durée de la maladie : le huitième jour Agnella, épuisée de fatigue, s'était assoupie près du lit du pauvre Ourson, dont la respiration haletante, l'œil éteint, semblaient annoncer une fin prochaine. Violette, à genoux près de son lit et tenant entre ses mains une des mains velues d'Ourson, la couvrait de larmes et de baisers.
Au milieu de cette désolation, un chant doux et clair vint interrompre le lugubre silence de la chambre du mourant. Violette tressaillit. Ce chant si doux semblait apporter la consolation et le bonheur; elle leva la tête et vit une Alouette perchée sur la croisée ouverte.
« Violette! » dit Alouette.
« Violette, continua la petite voix douce de l'Alouette, aimes-tu Ourson?
- Si je l'aime! Ah! je l'aime... je l'aime plus que tout le monde, plus que moi-même.
- Rachèterais-tu sa vie au prix de ton bonheur?
- Je la rachèterais au prix de mon bonheur et de ma propre vie!
- Ecoute, Violette, je suis la fée Drôlette; j'aime Ourson, je t'aime, j'aime ta famille. Le venin que ma sœur Rageuse a soufflé sur la tête d'Ourson doit le faire mourir... Cependant, si tu es sincère, si tu éprouves réellement pour Ourson le sentiment de tendresse et de reconnaissance que tu exprimes, sa vie est entre tes mains... Il t'est permis de la racheter; mais souviens-toi que tu seras bientôt appelée à lui donner une preuve terrible de ton attachement, et que, s'il vit, tu payeras son existence par un terrible dévouement.

ion adrian spunea...

PS Vraja este astfel rupta si Ourson redevine un tanar frumos si etc, etc

Adina Amironesei spunea...

@ Ion Adrian:
Foarte emoționant. Frumoase povești și pline de învățăminte s-au scris și încă se scriu.
Mulțumesc pentru împărtășire. :)

Lidia spunea...

Filmul este deosebit, dar nu pot viziona partea a doua.
Felicitari Adina pentru postari !er

Adina Amironesei spunea...

@ Lidia:
Am modificat link-ul spre partea a II-a. Acum se poate viziona. :)