"Fiecare pas spre tine însuți e un pas spre Univers și fiecare pas spre Univers e un pas spre tine însuți.
Dar armonia se naște când cunoașterea de sine și cunoașterea Universului merg mână în mână într-o simetrie perfectă."©

duminică, 25 august 2013

Recomandare film - Efectul fluture

La prima vedere mulți oameni ar spune că lumea noastră este un haos. Nici nu e de mirare o astfel de părere mai ales dacă privim știrile la diversele programe tv sau dacă răsfoim vreun ziar din domeniu.
Și totuși, Edward Lorenz (autorul teoriei haosului) spunea în 1960 că "Un fenomen care pare a se desfășura la întâmplare, are de fapt un element de regularitate ce ar putea fi descris matematic" sau, mai simplu spus, există o ordine ascunsă în orice evoluție aparent haotică a oricărui sistem complex, așa cum este și lumea în care trăim. Sensibilitatea unui astfel de sistem față de condițiile ce îi caracterizează starea mai este numită "efectul fluturelui". Motivul pentru care acest efect a devenit destul de cunoscut este datorat cunoscutei vorbe: "Bătaia aripilor unui fluture din Brazilia poate stârni o tornadă în Texas."

Că ne este greu să ajungem să observăm ordinea din haos acesta este un alt subiect. În cazul când ne dorim, există instrumente care ne ajută să ne antrenăm în acest scop (link). În gama acestor instrumente intră și filmele. Ne putem lăsa purtați de povestea unui film și, în cazul când reușim să intrăm suficient de "adânc" în ea, putem considera că am și trăit respectiva poveste.

Dacă tot am adus vorba în săptămâna care s-a încheiat despre universurile paralele și despre ce-ar putea exista "dincolo" de această realitate, m-am gândit că e potrivit ca filmul de astăzi să fie în ton cu acestea. Este vorba despre un film drag mie, unul cu multiple semnificații. Are chiar titlul "Efectul fluture" și ne poartă într-o călătorie în mai multe universuri paralele. Povestea pe mine m-a captivat, dar e drept că asta s-a întâmplat mai ales deoarece practic transpunerea într-un mod foarte eficient ..:))

Iată filmul mai jos (l-am preluat de pe acest site (link)), însă pentru o calitate video bună este recomandat să cumpărați dvd-ul. Filmul este regizat de Eric Bress, J. Mackye Gruber iar în rolurile principale joacă Ashton Kutcher și Amy Smart. Sper să vă placă. "Călătorie" și vizionare plăcută!


Dacă ești pentru prima în căsuța mea virtuală, îți urez bun venit! Poți găsi alte recomandări de filme (artistice) aici (link) sau documentare aici (link). Poți căuta un subiect care îți place folosind listele "Articole recomandate", cuvintele cheie din coloana din dreapta și căsuța "caută" din aceeași coloană (sus). Abonează-te la newsletter și vei primi pe mail articole, recomandări de filme, dar și alte materiale care nu apar pe blog. Te mai aștept

cu drag   *>:D< îmbrăţişare



5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Adina!
Am incercat sa privesc filmul propus, insa din pacate face parte din categoria filmelor care imi repugna. Din curiozitate cinefilica l-am "frunzarit" pana la cap incercand sa inteleg barimi o parte din mesajul relizatorilor, cu speranta ca voi pricepe de ce s-a investit asa de multa munca si banet in acesta pelicula. Ma declar invins de imaginatia "hollywoodiana". Din punctul meu de vedere (al sensibilitatii de receptare a informatiei) apreciez chiar ca imi este nociv daca as incerca sa il "degust la pas". Vorbesc in nume personal, si as dori ca spusele mele sa nu influenteze decisiv pe nimeni, pe nici un alt privitor. Printre randuri se poate citi si faptul ca nu l-as recomanda cunoscutilor mei. Sa auzim numai de bine!(E.A.)

Razvan Ianculescu spunea...

Vai, ce film bun si ce mesaj puternic. Mi-ai reamintit de el si l-am pus in topul listei de revazut. Ti-am recomandat pana acum Trance? Trebuie s-l vezi :)

ion adrian spunea...

Singurul mesaj este: mai lasati universurile paralele si ocupati-va de asta in care va aflati , un univers paralel doar cu sine insusi.ouowworl

ion adrian spunea...

Erata: :) am tasta fara sa vreau,in final ceva, foarte paralel si anume seria de litere care dovedesc ca nu sunt din Andromeda :)

Nicoleta Popliceanu spunea...

Multumesc frumos pentru aceasta recomandare. Filmul este o frumoasa punere in scena, a efectului fiecarei alegeri asupra destinelor oamenilor.
Ce bine ar fi, daca am realiza cu totii ca deciziile ne construiesc realitatea.
Fiecare alegere este o versiune de viata. Namaste!
Nicoleta Popliceanu